Hava Durumu

Tabiplerden ‘sülük’ uyarısı

Sülük tedavisinin birçok hastalığa çare olduğunu ileri süren sözde doktorun, bir vatandaşın yüzüne yapıştırdığı sülük, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlen operasyonla çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2013 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2013 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tabiplerden ‘sülük’ uyarısı

Vatandaşlara bu uygulamalara itibar etmeme çağrısında bulunan Tabipler Odası Şube Başkanı Kayıhan Pala, bunların ölümle sonuçlanabileceğini söyledi.

Vatandaşlara kendisini doktor olarak tanıtan Zeynel Tatar, internet sitesi üzerinden randevu alarak hastalıklara sülük tedavisi uyguladığını iddia etti. Geçtiğimiz günlerde yüzüne yapıştırdığı sülüğü çıkaramayıp sözde tedavi uyguladığı vatandaşı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürmek zorunda kalan Tatar, "Ben Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni beşinci sınıfta bıraktım. Bu tedavinin yurtdışında özellikle Avrupa'da bölümleri ve tedavisi yasal olarak mevcut. Fakat Türkiye'de Sağlık Bakanlığı sülük tedavisi ile ilgili bir bölüm açmıyor. Ben de kaçak olarak çalışıyor ve insanlara şifa dağıtıyorum" dedi.

ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR

İnternet sitesi üzerinden aldığı randevularla vatandaşları ilkel yöntemlerle tedavi etmeye devam eden sahte doktora tepki gösteren Pala ise, "Tıpta asla bu şekilde bir tedavi yöntemi yoktur. Kişi bizim odamıza kayıtlı bir doktor değildir. Vatandaşların bu veya buna benzer kişilere aldanmaması gerekir. Kontrolsüz olarak yapılan bu sözde tedaviler ölümle sonuçlanabilir. Biz de Tabipler Odası olarak gerekli incelemelerin ardından söz konusu kişi hakkında gerekli hukuki süreci başlatacağız" dedi. (Ergün DEMİRCİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.