Hava Durumu

Tahliye kararı veren mahkemeyle ilgili dikkat çekici ayrıntı

Reza Zarrab ve bakan çocuklarına tahliye kararı veren mahkeme ile ilgili önemli bir ayrıntıya ulaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2014 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2014 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tahliye kararı veren mahkemeyle ilgili dikkat çekici ayrıntı

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan isimlerden 5’i daha bugün tahliye edildi. Son tahliye kararı ile birlikte tutuklu sanık kalmadı. Tahliye kararı veren mahkeme ile ilgili önemli bir ayrıntıya ulaşıldı. Kararı veren mahkemenin esas hakiminin yıllık izinde olduğu ortaya çıktı.

Tahliye kararı veren Hâkim İslam Çiçek, hurriyet muhabirinin kendisini tanıtmasından sonra "Cep telefonumu nerden buldunuz. Duruşmadayım. Şu anda duruşmada olduğum için kapatmak zorundayım” dedi.

Ancak, İslam Çiçek’in başka bir mahkemede görevli olduğu, İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Metin Çelik’in yıllık izinde olması nedeni ile İslam Çiçek nöbetçi olarak bu mahkemede görev aldı.

Daha önce Beyoğlu Adliyesi'nde görev yapan İslam Çiçek (44) bir süreden beri İstanbul Adliyesi'nde görevli.

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklu bulunan işadamı Reza Zarrab (Rıza Sarraf,) bakan çocukları Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan ile Özgür Özdemir ve Hikmet Tuner'e tahliye kararı çıktı.

ZARRAB'IN AVUKATI KONUŞTU

Reza Zarrab'ın avukatı Şeyda Yıldırım, yaptığı açıklamada tahliye kararının cezaevine ulaştığını kaydederek "Yoldayım şu an cezaevine gidiyorum (Metris). Ancak saat 17.00'den önce bırakmazlar. Üç tutuklu Metris'de, ikisi ise, Paşakapısı Cezaevi'nde" dedi. Tahliye kararını İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi İslam Çiçek tarafından verildiği öğrenildi.

hürriyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.