Hava Durumu

'Tahriklere prim vermemeliyiz'

Arınç, askeri uçağın düşürülmesine ilişkin, ''Sükünet içerisinde olmalıyız. Tahriklere prim vermemeliyiz'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2012 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2012 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Tahriklere prim vermemeliyiz'
Başbakan YardımcısıBülent Arınç, Denizli'de Dedeman Park Otel'in açılışında yaptığı konuşmada, Hatay'ın güneybatısında askeri uçağın düşürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Arınç, "Arama çalışmalarına bizim tarafımızdan 5 helikopter, gemiler katılmakta, Suriye tarafından da arama çalışmalarına yardımcı olunmaktadır. Anlıyorum ki bu arama çalışmaları sonuçlandığında uçağımızın niçin düşürüldüğü konusu aydınlatıldığında kamuoyuna ayrıntılı bilgi verilecektir. Arama çalışmalarına katıldıklarına ve bu olayla ilgili bir kasıttan bahsedilmediğine göre Suriye tarafı bunu açıklamak mecburiyetindedir. Temaslar sonucunda bu açıklama yapıldığında, Türkiye tarafından da buna ilişkin bir sonuç ortaya konulduğunda, savaş uçağı olmayan, keşif-eğitim amaçlı rutin çalışmalarını sürdüren uçağımızın hangi kara sularında, ne şekilde ve hangi amaçla düşürüldüğü konusu kamuoyuna da ilan edilecektir." dedi.

Sükunet içinde olmalıyız

Arınç şöyle devam etti: "Fevkalade üzgünüz. Mürettebatımızın 2 pilot olduğu biliniyor. Umarım canlı olarak hayata dönerler, bundan büyük bir sevinç duyacağız. Yapılan açıklamalarla bu sonucun nasıl ortaya geldiği konusunda bilgi sahibi olacağız. Sükunet içerisinde olmalıyız. Tahrik edici konuşma ve davranışlara kesinlikle prim vermemeliyiz. Evet, kritik bir konu olduğunu kabul ediyoruz ancak bunu açıklayıcı bilgilere sahip değiliz, konu üzerinde süratle çalışma yapılmaktadır. Umarım en kısa zamanda bu ilan edilecektir.''
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.