Hava Durumu

Taksim'de ilginç anlar! Turist gazeteciye saldırdı, ortalığı birbirine kattı

İstanbul, Taksim'de koronavirüs denetimleri sırasında bir turiste sigara içtiği için para ceza uygulandı. Turistin eşinin ise o anları görüntülemek isteyen basın mensubuna saldırıp kamerasını almaya çalıştı. Öte yandan polis çevredekilere, maske kuralı konusunda da uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2020 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2020 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Taksim'de ilginç anlar! Turist gazeteciye saldırdı, ortalığı birbirine kattı

Yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında hafta sonu kısıtlamasının uygulanacağı, yabancı turistlerin ve çeşitli meslek gruplarında çalışanların muaf tutulacağı duyurulmuştu.

Kısıtlamanın dördüncü haftasının ilk gününde İstanbul'da polis ekipleri bu bağlamdaki denetimleri sürdürdü. Taksim'de polis ekipleri İstiklal Caddesi girişinde kurulan uygulama noktasında caddeye girmek isteyenlerin pasaport ve izin belgelerini tek tek inceledi. Kısıtlamaya uyup uyulmadığını denetleyen polis, maske kuralı konusunda da uyarılarda bulundu.

GAZETECİYE SALDIRDI, KAMERASINI ALMAYA ÇALIŞTI

Cadde girişindeki kontrollerini sürdüren ekipler, bir kişinin kısıtlamaya rağmen sigara içtiğini gördü. Polis, bu kişiyi yanına çağırarak pasaport kontrolünü yaptıktan sonra, kendisine ceza yazılacağını bildirdi. Kısıtlamayı ihlal eden yabancı turiste ceza yazılırken basın mensupları da o anları kaydetmeye başladı.

Ceza yazılan kişinin eşi olduğu öğrenilen bir kadın, gazetecilerin çekim yaptığını görünce bağırarak onlara engel olmaya çalıştı.

Kadın daha sonra bir basın mensubunun üzerine yürüyüp elindeki kamerayı almaya çalışarak kendisini darp etmeye başladı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle turist kadın, gazetecinin yanından uzaklaştırıldı.

Son derece sinirli olduğu görülen kadın uzaklaştırılmasının ardından gazeteciyi hedef alarak bağırmaya devam etti. Basın mensubuna saldıran yabancı kadın ve ailesi cezanın yazılmasının ardından olay yerinden ayrıldı.

NE MASKE NE SİGARA YASAĞI DİNLEDİLER

Öte yandan, kısıtlamada kendilerine muafiyet tanınan yabancı turistlerin çok büyük bir kısmının Taksim Meydanı ile çevresinde maske ve sosyal mesafe kurallarını hiçe saydıkları, tüm uyarılara rağmen sigara içmeye devam ettikleri görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.