Hava Durumu

Taksim’de ortalık karıştı: 70 gözaltı

İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarındaki göstericiler dağıldı. Müdahaleler sırasında yaklaşık 70 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2013 20:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2013 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Taksim’de ortalık karıştı: 70 gözaltı

Taksim Meydanı 'ndaki izinsiz gösteri ye müdahalenin ardından, İstiklal Caddesi 'nin ara sokaklarında eylemlerini sürdüren göstericiler dağıldı. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarında zaman zaman küçük gruplar halinde toplanarak polise, taş, şişe ve havai fişek atan göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Göstericiler, bir süre sonra dağıldı. Müdahaleler sırasında gözaltına alınan 70'e yakın kişi, polis otobüsleriyle emniyete götürüldü. Göstericilerin kurduktan sonra ateşe verdikleri barikatlardaki alevler, TOMA'lardan sıkılan suyla söndürüldü. Ardından barikatlar kaldırıldı. Polis ekiplerinin Taksim Meydanı ve çevresi ile İstiklal Caddesi'ndeki güvenlik önlemleri sürüyor.

POLİS TAKSİM MEYDANI'NI KAPATTI

İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarında polisin eylemcilere müdahalesi devam ederken, polis Taksim Meydanı yaya ve araç trafiğine kapattı. Taksim Dayanışma Platformu tarafından sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine, akşam saatlerinde İstiklal Caddesi'nde toplanan gruplar, Taksim Meydanı'na yürümek isteyince polis müdahale etti. İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarında polis-eylemci gerginliği devam ederken, polis Taksim Meydan'da toplanan kalabalığı dağıttı. Çevik kuvvet ekipleri ile sivil polisler Cumhuriyet Anıtı çevresine konuşlandırıldı. Taksim Meydan yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

PLASTİK MERMİ VE GAZLI SU YİNE SIKILDI

Taksim'e çıkmak için Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Fransız Konsolosluğu önünde toplanan kitleye polis Taksime çıkma izni vermedi ve toplanmaların izinsiz olduğu uyarısı yaptı. Göstericiler dağılmayınca önce çevikkuvvet polisleri ile gruplar dağıtıldı daha sonra İstaklal Caddesi üzerinde TOMA'lardan içine gaz karıştırılıdığı iddia edilen tazyikli su sıkıldı. Gruplar Galatasaray meydanında yeniden toplanınca burada polis plastik mermi ile müdehalede bulundu ve gösteriler ara sokaklara dağıldı. Gösterici gruplarının ara sokaklarda beklediği gözleniyor.

 

ANKARA:

Ankara'da büyük rüşvet operasyonunu ardından ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına tepki gösteren gruplar hükümeti istifaya çağırarak eylem yaptı.

Güvenpark’ta toplanan yaklaşık 500 kişilik grup “Hükümet istifa” pankartı açarak, “Hırsız Tayyip”, “Hırsızlar istifa” sloganları atarak AK Parti İl binasına yürüdü. Hükümeti istifaya davet eden dövizler taşıyan eylemcilerin bazılarının ayakkabı kutusu taşıdıkları dikkat çekti. Eylemcileri burada polis TOMA ve çevik kuvvet ekipleri ile barikat kurarak durdurdu. Burada belli bir süre slogan atan grup adına yapılan açıklamada, “Soygun, hırsızlık ve rüşvet yangını üflemekle sönmez. Hükümet istifa denildi. Göstericiler il binası önündeki TOMA’ya basın açıklamalarını asarak olaysız dağıldı. Bir başka eylem ise Kuğulu Park’taydı burada toplanan yaklaşık 200 kişilik grup sloganlar atıp hükümeti istifaya davet etti. Başkent’teki bir sonraki eylem durağı yine Güvenpark oldu. Burada da bazı Sivil Toplum Örgütleri toplanarak eylem yaptı. Eylemciler, ellerinde pankartlarla “Hükümet istifa” sloganları attılar.

İZMİR:

İzmir'de yolsuzluk iddialarını protesto eden bir grup Alsancak'tae toplandı. Grup daha sanra "Hükümet İstifa" sloganları atarak Halk Bankası'na doğru yürüyüşe geçti.

İzmir'de yürüyüş yapan protestocular en işlek cadde olan Talatpaşa Bulvarı'nı trafiğe kapattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.