Hava Durumu

Taksim Meydanı karıştı!

Taksim Dayanışması’nın çağrısı üzerine Taksim Meydanı’nda toplanan grup ve polis arasında gerginlik yaşandı. Polis, yapılan açıklamanın ardından dağılmamakta ısrar eden bir grubu kalkanlarıyla uzaklaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2013 22:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2013 22:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Taksim Meydanı karıştı!

Lice’deki olaylar ve Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün öldürülüşünü protesto eden bir grup, Taksim Dayanışma Grubunun çağrısıyla Taksim Meydanı’ndan toplandı. Binlerce kişinin katıldığı eylem yapılan basın açıklamasının ardından saat 20.30 sıralarında dağılmaya başladı. Grubun büyük bir kısmının dağılması üzerine polis geri çekilerek yolu trafiğe açtı. Bu sırada kalabalık bir grup, meydandan ayrılmama kararı alınca polis, “Biz müdahale etmek istemiyoruz. Gezi Parkı için yaptığınız basın açıklamasını anlamlı buluyoruz. Kimsenin burnu kanasın istemiyoruz. Müdahale etmek istemiyoruz. Taksim’i açalım, hayat normale dönsün” şeklinde anonslar yaptı.

Buna rağmen polis, dağılmayan grubu kalkanlarıyla geri püskürttü. Grubun İstiklal Caddesi, Sıraselviler ve Kazancı Yokuşu üzerindeki bekleyişi sürüyor.
Bölgede gerginlik sürerken Taksim Meydanı ve çevresinde alınan güvenlik önlemleri arttırıldı.

İSTİKLAL CADDESİ’NDEKİ GRUBA POLİS MÜDAHALESİ

Taksim Meydanı’nda polisin kalkanlarıyla uzaklaştırdığı grup, İstiklal Caddesi girişinde toplandı. Dağılmayan gruba polis önce kalkanlarıyla ardından biber gazıyla müdahale etti. Bazı göstericiler gözaltına alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.