Hava Durumu

Taksim yine karıştı tansiyon yüksek

Taksim'de 'Duran Adam' eylemleri devam ederken, dün akşam forumlarda alınan karar üzerine vatandaşlar İstanbul'un dört bir yanından ellerinde karanfillerle Taksim'e akın etti. Polisin dağılmaları yönünde uyardığı gruplar alanı terk etmeyince yüzlerce polis meydana indi. Bir süre daha anonsa devam eden polis, 20.35 sıralarında eylemcilere müdahale etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2013 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2013 21:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Taksim yine karıştı tansiyon yüksek

 Eylemciler Kazancı Yokuşu, Harbiye ve Gümüşsuyu'na doğru kaçmaya başladı. Meydandaki durumu kontrol altına alan polis, ara sokaklarda bulunan bazı eylemcilere müdahale etmeye devam ediyor...

Taksim Dayanışması tarafından yapılan çağrıyla, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden ve yaralananlar için geniş katılımlı bir anma töreni yapıldı. Binlerce eylemci saat 19.00 sıralarında Taksim Meydanı'na ellerinde karanfillerle geldi. Bu sırada polis ekipleri de Gezi Parkı girişinde güvenlik önlemi aldı. TOMA'lar da meydanda hazır bekletildi. Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okundu. İsmi okunanlar için 'burada' diye seslenildi.

Eylemciler adına yapılan basın açıklamasının ardından küçük bir grup Gezi Parkı içine girerek karanfil bıraktı. BDP'li milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de Gezi Parkı içerisinde bir süre kalarak inceleme yaptı. Alandaki yüz bine yakın kişi sloganlarla Gezi Parkı eylemlerine karşı uygulanan şiddeti protesto etti.

"DAĞILIN" ANONSU YAPILDI, 20 DAKİKA SÜRE VERİLDİ

Gezi Parkı protestolarında yaşamlarını yitirenleri anmak için Taksim Meydanı'nda saat 19:00'da toplanan onbinlerce kişi slogan atan protesto gösterileri yaptı.

Bir süre sonra polis ekipleri eylemcilere "Dağılın" uyarısı yaptı. Uyarı üzerine grubun Gezi Parkı'ndan uzaklaşmaya başladığı görüldü.
Ancak gruplar bir süre sonra tekrar park önüne gelmeye başladı. Bu gelişme üzerine polis Gezi Parkı merdivenlerinden inerek meydana doğru ilerledi. Polis grubu önüne katarak İstiklal Caddesi'ne doğru itmeye başladı.

Polis'ten TOMA'lı müdahale

Grup dağılmamakta direnince polis saat 20:35'de TOMA'larla su püskürterek müdahaleye başladı. Bu sırada kalabalığın önemli bölümünün polislere ellerindeki karanfilleri attığı görüldü. Polis göstericileri dağıtmak için sadece tazyikli su kullandı, biber gazı atmadı
 Eylemciler Kazancı Yokuşu, Harbiye ve Gümüşsuyu'na doğru kaçmaya başladı. Polisin gruplara müdahalesi ara ara devam ediyor. Taksim Meydanı'ndaki kalabalık dağıtıldı. Meydanda az sayıda gösterişçi alkışlarla müdahaleyi protesto ediyor. Göstericiler Tarlabaşı, İstiklal Caddesi ve Kazancı Yokuşu yönünde toplandı. Meydandaki durumu kontrol altına alan polis, ara sokaklarda bulunan bazı eylemcilere müdahale etmeye devam ediyor

GEZİ PARKI'NA SOKULMADILAR

Taksim’de Gezi Parkı’na girmek isteyen eylemcilere polis izin vermedi. Sadece Valiliğin izniyle Taksim Dayanışma Platformundan 9 kişi Gezi Parkına girip çiçek bıraktı. Çağrıya uyan binlerce kişi de Taksim Meydanı'na çıktı.

Gezi Parkı’nın merdivenlerine çıkan bir kişi, önlem alan polis ekiplerine parka girmek istediğini söyledi. Ancak görevli polisler, şahısla konuşarak parka girmesine izin verilmeyeceğini belirtti. Bu sırada eylemcinin yanına gelen yaklaşık 20 kişilik grup da parka girmek istedi. Bunun üzerine parkın merdivenlerine gelen emniyet amiri eylemcilerle görüştü. Emniyet amiri eylemcilerle görüşerek Taksim Meydanı’na götürdü. Burada ikna edilen eylemciler, Gezi Parkı’na girmekten vazgeçip dağıldı.

Öte yandan Gezi Parkı ve Taksim Meydanı'nda çok sayıda polisin önlem aldığı görüldü.

GEZİ PARKI ANMASINA KADIKÖY'DEN DESTEK

Taksim Dayanışması'nın 19.00'da Taksim Meydanı'nda düzenleyeceği anma törenine katılmak üzere yaklaşık 500 kişi Kadıköy Boğa heykelinin önünde biraraya geldi. Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenlerin adı söylendi. Gruptakiler de hep bir ağızdan "Yaşıyor" dedi. Diren Kadıköy pankartı taşıyan gruptakiler "Her yer Taksim heryer direniş" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Çevredeki vatandaşlar da alkışlarla yürüyüşe katılanlara destek verdi. Eylemciler yürüyüşün ardından Kadıköy İskelesi'ne ulaştı. Eylemciler iskelede akbil basmadan turnikelerin üzerinden atlayarak vapura bindi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.