Hava Durumu

Taliban sakal tıraşını yasakladı

Taliban'ın, 'şeriata uymadığı' gerekçesiyle berberlerde sakal tıraşını ve müzik çalınmasını yasakladığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2021 23:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2021 23:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Taliban sakal tıraşını yasakladı

Taliban, 'şeriata uymadığı' gerekçesiyle Afganistan'ın Helmand eyaletindeki berberlerin erkek sakallarını tıraş etmelerini ve dükkanlarında müzik çalmalarını yasakladı.

Eyalette Taliban liderliğindeki Erdem Teşvik ve Kötülüğü Önleme Dairesi, berberlere yeni düzenlemeye uymalarını emretti.

Yayınlanan ve berberlere gönderilen bildiride, berberlerde sakal tıraşı ve müzik çalmanın kesinlikle yasak olduğu belirtilerek, ''Herhangi bir berberin sakal tıraş ettiği veya müzik çaldığı tespit edilirse şeriat esaslarına göre işlem yapılacak ve şikayet hakkı bulunmayacaktır'' denildi.

Başkent Kabil'deki bazı berberler de benzer talimatları aldıklarını bildirdi. BBC'nin haberine göre Kabil'deki bir berber, "Savaşçılar gelip bize sakal kesmeyi bırakmamızı emrediyor. İçlerinden biri, bizi yakalamaları için gizli müfettişler gönderebileceklerini söyledi'' dedi.

Şehrin en büyük kuaförlerinden birini işleten başka bir kuaför, devlet memuru olduğunu iddia eden birinden telefon geldiğini ve ''Amerikan stillerini takip etmeyi bırakmasını ve kimsenin sakalını tıraş etmemesini veya kesmemesini söylediğini'' belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.