Hava Durumu

Tam 36 saattir söndürülemiyor! Tahribat çok büyük...

Adana'nın Kozan ilçesinde önceki gün öğlen saatlerinde başlayan ve yaklaşık 36 saattir süren orman yangınına müdahale sürüyor. Havanın kararması ile havadan müdahale dururken, yaklaşık bin orman işçisi karadan yangına müdahale ediyor. Ayrıca 200 hektarın kül olduğu yangında tahribat havadan görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2020 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2020 08:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tam 36 saattir söndürülemiyor! Tahribat çok büyük...

Kozan ilçesine bağlı Kuyubeli Mahallesi'nde yaklaşık 36 saattir süren orman yangını birçok noktadan müdahale ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yaklaşık bin orman yangın işçisi, 200 arazöz ile yangına müdahale ediyor.

HAVANIN KARARMASIYLA HELİKOPTERLERİN MÜDAHALESİ DURDU

Havanın kararması ile birlikte havadan helikopter ve uçak müdahalesi dururken, ekipler karadan müdahaleyi sürüdürüyor. Yangın üzerine bölgeye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Julide Sarıeroğlu, Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri bölgedeki söndürme çalışmalarını yakından takip ediyor.

TAHRİBAT ÇOK BÜYÜK

Adana'nın Kozan ilçesinde dün başlayan ve halen devam eden yangının verdiği tahribatın büyüklüğü drone ile gözler önüne serildi. 200 hektarın üzerinde ormanlık alanın kül olduğu alanda, yeşilliğin yerini siyaha bıraktığı görüldü.

HAVADAN MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

Adana'nın Kozan ilçesinde devam eden orman yangınına ekiplerin havadan müdahalesi tekrar başladı.

Önceki gün Kuyubeyli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Dün ara verilen havadan müdahaleye sabahın erken saatlerinde kaldığı yerden devam edildi.

Bölgedeki yangın söndürme helikopterleri, alevlerin ilerlemesini durdurmaya çalışıyor.

Adana ve çevre illerden gelen 153 arazöz ve çok sayıda personel de karadan yangının genişlemesini önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada bölgedeki yanan alanlar drone ile görüntülendi.

Yaban hayatını da olumsuz etkilediği gözlenen yangında telef olmuş bir kaplumbağanın görüntülenmesi üzüntüye neden oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.