Hava Durumu

Tansiyon yüksek!

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik tehditlerine, Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri'den yanıt gecikmedi. Bakıri, "ABD Tahran'la askeri çatışmaya girecek cesaretten yoksun" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2020 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2020 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tansiyon yüksek!

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik 52 hedef noktası belirledikleri ve saldırı durumunda 'hızlıca vuracaklarını' bugün resmi sosyal medya hesabından duyurdu. Trump'ın bu söylemlerine İran'dan yanıt geldi. İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakiri, ABD'nin çatışmaya girecek cesareti olmadığını söyledi.

"CESARETLERİ YOK"

Trump'ın tehdit açıklamalarına İran Genel Kurmay Başkanı, Muhammed Bakıri, "ABD Tahran'la askeri çatışmaya girecek cesaretten yoksun" ifadeleriyle yanıt verdi.

TRUMP TEHDİT ETTİ

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın hava saldırılarına karşı açıklamalarda bulundu. Trump, İran'ın bir daha saldırıda bulunduğu zaman ülkeye ait 52 sahayı vurmakla tehdit etmişti. Trump, "Dünyayı, son zamanlarda yüzlerce İranlı protestocu ve hayatında öldürdüğü tüm insanların yanı sıra bir Amerikalıyı öldürüp birçoğunu da yaralayan teröristlerinden temizlediğimiz için İran bazı ABD unsurlarını hedef alma konusunda oldukça cesurca konuşuyor. (Süleymani) Zaten Büyükelçiliğimize saldırıyordu ve başka yerleri vurmak üzere hazırlık yapıyordu. İran zaten yıllardır sorundan başka bir işe yaramadı. Bu bir uyarı olsun: İran Amerikalılara veya Amerikan unsurlarına saldırırsa biz (yıllar önce İran tarafından rehin alınan 52 Amerikalıyı temsilen) 52 İran sahasını hedef almış bulunmaktayız. Bazıları üst düzey ve İran ve İran kültürü açısından çok önemli. Bu hedefler ve İran'ın kendisi çok hızlı ve çok sert bir şekilde vurulacaktır. ABD daha fazla tehdit istemiyor" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı. Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmıştı. Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.