Hava Durumu

Taraftarlardan Taksim çıkarması

İstanbul Taksim'de devam eden 'Gezi Parkı' eylemlerine 4 büyük takımın taraftarlarından da destek geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2013 21:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2013 21:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Taraftarlardan Taksim çıkarması

Beşiktaş'ta buluşan taraftarlar sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Gezi Parkı'ndaki eyleme destek olmak için yürüyen Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonsporlu taraftarlar, Taksim Meydanı'na gelişlerinde alkışlarla karşılandı.

Taksim Gezi Parkı olaylarının 12. gününde Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın taraftar gruplarının öncülüğünde yapılan yürüyüşlere Galatasaray taraftar grubu da destek verdi.

TAKSİM BÖYLESİNİ GÖRMEDİ.. MEYDAN MEŞALELERLE AYDINLANDI

Taksim Meydanı taraftar gruplarının gelmesiyle stadyumları aratmadı.AKM'nin üzerindeki onlarca eylemci ile AKM önündeki eylemciler meşaleler yaktı. Bazı taraftarlarda fişek attı. Ortaya çıkan görüntü stadyumları aratmadı.

Gezi Parkı Eylemlerine taraftar grupları damgasını vurdu. Binlerce Beşiktaş ve Fenerbahçeli taraftar saat 20.00 sıralarında Taksim’e geldi. Gezi Parkı eylemini desteklemek için Taksim’e önce Fenerbahçeli taraftarlar geldi. Binlerce Fenerbahçeli taraftarı Gezi Parkı’nda toplanan kalabalık alkışlarla karşıladı. Daha sonra ise Beşiktaş’ın taraftar gurubu Taksim’e geldi. Uzun bir kortej oluşturan Çarşı grubunun Taksim’e gelmesiyle, meydan oldukça hareketlendi. Taraftar gurupları Atatürk Kültür Merkezi’nin çatısında ve çevresinde meşale yakarak aydınlatma fişekleri attı. Taraftar gruplarının Taksime gelmesiyle Gezi Parkı eyleminin en kalabalık günlerinden biri yaşandı.
 
Beşiktaş Çarşı Grubu ise 19.03'te Beşiktaş'ta toplanıp Taksim'e yürüdü. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporlu taraftarlar, Taksim Meydanı'nda biraraya gelerek sloganlarla eyleme destek oldu. Öte yandan Göztepe, Karşıyaka ve Bursasporlu taraftarlar da yürüyüşte yer aldı.

GALATASARAYLI TARAFTARLAR FENERBAHÇE BAYRAĞI TAŞIDI

Taksim Gezi Parkı olaylarının 12. gününde Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın taraftar gruplarının öncülüğünde yapılan yürüyüşlere Galatasaray taraftar grubu da destek verdi. Genci, yaşlısı, çoluk çocuk her kesimden Galatasaray taraftarının Fenerbahçeliler ile birlikte yürümesi renkli görüntülere sahne oldu. Çok sayıda Fenerbahçeliler Taksim'deki eylemlere coşkulu bir şekilde katıldı. Galatasaraylılar, Beşiktaşlılar ve Fenerbahçeliler birlikte sloganlar atarak, marşlar söyleyerek Gezi Parkı eylemlerine katıldılar. Özellikle Galatasaraylı taraftarlıların büyük bir Fenerbahçe bayrağını taşıması dikkat çekti.
 

FENERBAHÇELİ TARAFTARLARDAN GEZİ PARKI’NA DESTEK

Gezi Parkı’na destek vermek için Fenerbahçeli taraftarlar, Saat 18.30 sıralarında Kadıköy İskelesi’nde biraraya geldi. Fenerbahçeli taraftarlar vapurlarla Kabataş İstelesi’ne geldi. Türk bayrağı açan taraftarlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyine sloğan atan taraftarlar ’Her yer Taksim her yer direniş’ şeklinde bağırdı. Fenerbahçeli taraftarlar Gezi Parkı’na çıkan caddelere kuralan barikatları aşarak ulaştı. Fenerbahçeli bir grup taraftarın, AKM binasına çıkarak astığı ’3 Temmuz 2011’u Unatma Fenerbahçe’ yazılı parkart dikkatleri çekti. Fenerbahçeli taraftarların Taksim’deki eylemleri ise sürüyor.

ÇARŞI 19:03 DEDİ

Beşiktaş'ın dünyaca ünlü taraftar grubu Çarşı bugun akşam 19:03'de Taksim'e Gezi Parkı'na yürüdü.BJK'nın kuruluş yılı olan 1903 tarihini saat olarak 19:03 yorumlayan taraftarlar. bugün Beşkitaş'ta buluşacak ve Taksim Gezi Parkı'na doğru hareket edecek. 1903 Çarsı tarihin en büyük yürüyüsü olarak nitelendirildi. Yürüyüş Kartal heykelinden taksim Gezi Parkı'na.

KADIKÖY'DEN TAKSİM'E

Fenerbahçe taraftar platformu 12 numara'dan yapılan açıklama şu şekilde:“Direnişin ilk gününden beri Taksim’de diğer takım taraftarları ile birlikte verilen haklı ve onurlu mücadeleyi sürdüren Fenerbahçe taraftarları, Gezi Parkı eylemine desteği canlandırmak üzere yürüyor. 8 Haziran 2013 / Cumartesi günü 17.00'de Kadıköy İskele’de buluşacak olan Fenerbahçeliler, Kadıköy – Kabataş vapuruyla Kabataş’a geçip, burada kendilerine katılacaklarla beraber Taksim’e yürüyüşe geçeceklerdir.

AKM önünde tüm katılımcılarla birleşen Fenerbahçeliler, buradan harekete geçerek; Gezi parkındaki diğer taraftar guruplarıyla birlikte eyleme destek verilecektir. Yürüyüşe katılacak olan tribün gruplarımız; 1907 Ünifeb, Grup CK, Kill For You, Vamos Bien, Sol Açık, FEDER, Cadde.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.