Hava Durumu

Tarihi oyunlar Kocayayla'da canlanacak

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni bugün Bursa'nın ev sahipliğinde start alacak. Kocayayla'daki şenlik iki gün sürecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 05:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 05:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tarihi oyunlar Kocayayla'da canlanacak
Birçok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan Bursa, bu defa Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu’nun organizasyonuyla Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek oyunlar, 23-24 Temmuz tarihlerinde Keles Kocayayla’da yapılacak.

Hazırlıkları devam eden organizasyon için Kocayayla’ya 16 Türk Devleti’ni temsilen 16 çadır kurulurken; Kırgız, Özbek, Türkmen, Moğol, Afgan, Kazak, Tatar ve Bursa’lı sporcular alanda hazırlıklarına başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Avrasya coğrafyasında, İpek Yolu güzergahında 5 bin yıldır oynanagelen ata spor oyunlarını bir şenlik havası içinde her yıl düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.

İki gün sürecek şölende; dört nala giden at üzerinde oğlak kapma oyunu olarak bilinen “Kök Börü Oyunu”, Kuşak, Aba ve Moğol güreşleri, Bilek güreşi, bilek çekme, çubuk çekme (Ağaç güreşi) güreşleri, rahvan Biniciliği, atlı güreş, at üzerinde akrobasi, atlı okçuluk, ok atma, mızrak atma, kılıç oyunu, cirit oyunu gibi spor oyunlarını yanı sıra ip çekme, çelik-çomak gibi eğlenceli oyunlar da sergilenecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.