Hava Durumu

Tarım ihracatında büyük artış

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, tarım ve gıda kaleminde Türkiye genelinde yüzde 34, Antalya'da ise yüzde 65'lik bir artış yaşandığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2021 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2021 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tarım ihracatında büyük artış

ATB'nin mayıs ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci'nin başkanlığında çevrim içi olarak yapıldı. Çandır, toplantıda yaptığı açıklamada, Antalya'nın tarımsal ihracatta ortalamanın üzerinde bir performans gösterdiğini aktardı.

İhracata katkı sağlayan üreticilere, üreticilerin emeğini kıymetlendiren komisyoncu, tüccar ve ihracatçılara teşekkür eden Çandır, şunları söyledi:

"Nisanda bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam tarım ve gıda kaleminde Türkiye genelinde yüzde 34'lük artış yaşanmışken Antalya'da yüzde 65'lik bir artış söz konusu. İhracatımız uzun bir süredir artmakta ancak birim fiyat düşmektedir. Yılbaşından bu yana açıklanan verilerle, tarımsal ihracatımız yüzde 42 artmışken Türkiye'de bu artış yüzde 15 civarında kaldı. Genel ihracatta da Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans göstermiş durumdayız. Toplam ihracatta Antalya'daki yüzde 34'lük artışa karşılık, ülkemiz ihracatı yüzde 31 artmıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.