Hava Durumu

Tarım Lisesi'ne labaratuar

Bursa Teknik ve Tarım Meslek Lisesi, Türk Traktör'ün katkılarıyla yeni tarım makineleri laboratuarına kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2012 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2012 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tarım Lisesi'ne labaratuar

Meslek liselerinde pratik eğitimin önemine dikkat çekmek isteyen Türk Traktör, Bursa Ziraat Teknik ve Tarım Meslek Lisesi'ne tarım makineleri laboratuarı kurdu. Laboratuarın açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Türk Traktör firmasının tarım liselerine sahip çıktığına dikkati çekerek, kurulan laboratuarın öğrencilerin pratik eğitimine büyük destek olacağını kaydetti.

Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Tunay Alkan, meslek liselerinin eğitim ortamlarının 21. asra yakışır hale getirilmesinin temel görevleri olduğunu söyledi. Alkan, bu görevin tek başına milli eğitimce yapılmasının yeterli olmadığını, özel sektörün katkılarının da çok önemli olduğunu vurguladı.
Tarım İl Müdürü Murat Demirkıran, kendisinin de ziraat lisesi mezunu olduğunu hatırlatarak, mesleği ile ilgili bilgilerin yüzde 80’ini ziraat okulunda öğrendiğini dile getirdi.

Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta ise yaptığı konuşmada, Türk Traktör olarak ziraatte söz sahibi olacak nesiller yetişmesine katkıda bulunmak istediklerini söyleyerek, “Motor dahil tasarımı ve üretimi Türk mühendislerine ait olan ve dünya pazarlarında da kalitesi ile her zaman adından söz ettiren Türk Traktör olarak, ziraatte söz sahibi olacak nesiller yetişmesine katkıda bulunmak bizim için çok önemli bir mesele. Öğrencilerin mekanizasyon anlamında daha iyi eğitim almaları için hayata geçirdiğimiz tarım makineleri laboratuvarı, iş gücüne katkıda bulunacaktır" dedi.

Tarım Lisesi’nden mezun olan öğrencilerin Türk Traktör bünyesinde staj yapabileceği ifade edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.