Hava Durumu

Tartışma sırasında partnerimize neden cinsel olarak yükseliriz?

Neredeyse her aşk filminde sevgililerin şiddetli bir tartışma esnasında birden birbirlerinin dudaklarına yapıştığı bir sahne olur. Hatta bazen yağmur altında olur bu öpüşme, bazen mutfak tezgahında ama muhakkak bir büyük bir tartışma sonrasında veya kavga esnasında olur. Yabancılar buna bir isim koymuş 'make up sex'... Peki bu tartışma sırasında yükselen cinsel isteğin bir nedeni var mı? Elbette var, hatta büyük oranda biyolojik. Tartışırken partnerinizi öpmek istiyorsanız, hatta şiddetli sevişmelerinizi yaşamak istiyorsanız, ona aynı anda hem büyük bir nefret hem de aşk hissediyorsanız, nedenini anlattık.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2021 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2021 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tartışma sırasında partnerimize neden cinsel olarak yükseliriz?

Hormonlar

Testosteron, adrenalin ve kortizol (stres hormonu) gibi hormonların tamamı tartışma esnasında tavan yapar.

Evet, aşık olduğumuz kişiyle tartışırken bile. Kortizol salgılandığı zaman bedenlerimiz fiziksel yakınlığa tabiri caizse 'özlem duyar'. Cinsel ilişki ise fiziksel yakınlığı en üst seviyesi değil midir? Orgazmın getirdiği rahatlık ve keyif ise serotonin, dopamin, adrenalin ve aşk hormonu olan oksitosinin salgılanmasını sağlar. Yani kavga sırasında yaşanan tüm hisleri cinsel ilişki ile tersine çevirmek mümkün.

2. Yaradılışımız

Bir kavgadan sonra cinsel ilişki yaradılışımızın derinliklerindeki bir psikolojiyi açığa çıkarır. Bu sevişme, sadece rahatlatma sağlamaz, heyecan da yaratır. Tehdit duygusundan uzaklaşıp bir tehlikeden sıyrılmanın zaferini hissedersiniz. Yani, büyük bir olaydan sağ çıkma hissiyle cinsel isteğiniz artar. Bu hem beyninizin hem de bedeninizin bu başarıyı kutlama şeklidir.

Anksiyete ve uyarılma

Anksiyete ve uyarılma duyguları kardeştir. İkisi de kalp atışını, kan akışını ve nefesi hızlandırır. Bu iki duygudan biri yarattığı heyecan, birinden bir diğerine aktarılır. Yani bu durumda, kavganın yarattığı heyecanın, cinsel uyarılmayı kolaylaştırması ve yaşanan büyük heyecanın cinsel ilişkiden kaynaklandığı düşünülür.

Sadomazoşizme yaklaşılır

İngilizce'de tutku anlamına gelen 'passion' kelimesinin kökeni, Latince'den gelen ve 'acı çekmek' anlamına gelen 'patior'a dayanır. Yani aslında acı çekmenin iyi hissettirmesinin bir nedeni vardır. Kızgınlık, tutku çekmek ve ilişki kurmak arasında bir bağlantı vardır. Kavga etmek sadomazoşistik (acı çekmekten ve acı vermekten zevk almak) duyguları uyarır.

Travmanın üstesinden gelme şeklidir

Kavga esnasındaki sevişme, partnerlerin kavgadan kısa bir süre sonra yaşadıkları, acı-tatlı ve bir o kadar da tutkulu hislere neden olan ilişkidir. Bazıları için heyecanı cinsel ilişkinin yarattığı heyecanı gölgede bırakırken; ayrılık sonrası cinsel ilişkiyi heyecanlı kılan partnerlerin birbirleriyle son kez birlikte olduklarının bilincinde olmalarıdır. Bu esnada partnerler geçmişteki olumsuz duygularından da sıyrılarak, sadece yaşadıkları ana odaklanırlar. Bu kadar güçlü bir heyecan yaratan ise, geçmiş ya da gelecek kaygılarıyla sınırlandırılmıyor olmaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.