Hava Durumu

Tatlıoğlu: Sosyal güvenlik sistemindeki denge her geçen gün bozuluyor

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, sosyal güvenlik sistemindeki gelir ve gider dengesinin her geçen gün bozulduğunu savundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2019 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2019 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tatlıoğlu: Sosyal güvenlik sistemindeki denge her geçen gün bozuluyor

Tatlıoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında sosyal güvenlik sistemini eleştirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 524,6 milyar liralık bütçesiyle en büyük bakanlıktan daha fazla bütçeye sahip olduğuna işaret eden Tatlıoğlu, "Sosyal güvenlik sistemindeki gelir gider arasındaki denge her geçen gün ciddi bozulma gösteriyor." dedi.

Hükümetin 2008 yılında önemli bir reform yaptığını kaydeden Tatlıoğlu, "Geldiğimiz noktada ciddi bir değişimin olmadığını ve SGK açığının hızla eskiye döndüğünü görüyoruz. 'Kara delik' olarak adlandırılan SGK açığı 1990'lara dönebilir." şeklinde konuştu.

İstihdamdaki kayıt dışılığa dikkati çeken Tatlıoğlu, "28 milyon çalışan insanla, 82 milyona hizmet vermeye çalışıyoruz. Gelinen süreç, yapılan reformun anlamlı bir sonuç ortaya koymadığını gösteriyor. Türkiye büyük fedakarlıklarla kapattığı kamu açıklarını 3 yıldır tekrar görmekte ve bu açık giderek büyümektedir." ifadelerini kullandı.

Tatlıoğlu, bütçe açığının 165 milyar liranın üzerine çıktığını belirterek, sorunların yapısal olduğunu ve çözümünün de ancak yapısal reformlarla gerçekleşebileceğini savundu.

Çalışan insan sayısının 28 milyondan 40 milyona çıkarılması gerektiğini dile getiren Tatlıoğlu, "Türkiye ancak bu şekilde düze çıkabilir. Aksi takdirde kamu dengesinde çok ciddi çıkmazlar yaşanacaktır. Yeni bir siyasal iklimde yeni bir hikaye yazmak zaruri hale gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.