Hava Durumu

Tavus kuşu hastanelik oldu

Bursa’da yaklaşık 3 yıl önce sahibinin elinden kaçan ve daha sonra polis tarafından bulunarak karakolda ağırlanan tavus kuşu, şimdi de hastanelik oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2012 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2012 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tavus kuşu hastanelik oldu

Yaklaşık 3 yıl önce Bursa’nın Beşevler Mahallesi’ndeki sahibinin elinden kaçan tavus kuşu, 2 gün boyunca karakolda misafir edilmiş ve sahibi çıkmayınca Bursa Hayvanat Bahçesi yetkililerine teslim edilmişti. Tavus kuşunun bir hafta sonra hayvanat bahçesinde olduğunu öğrenen sahibi Şengül Dinler, hayvanın alabilmek için yoğun çaba sarf etmiş, hayvanın bakıcısı ile mahalleden iki şahit bulan Dinler, hayvanat bahçesi yetkililerinin yaptığı araştırma sonucunda firari tavus kuşuna kavuşmuştu. Mahallenin adeta maskotu olan sevimli tavus kuşu, yanına alınan 3 tavus kuşu ile yaşamaya başladığı bu günlerde, sağ ayağının üzerine basamamaya başladı. Müstakil evinin bahçesinde tavus kuşuna adeta çocuğu gibi bakan 2 çocuk annesi Dinler, renkleri ile insanları kendine hayran bırakan tavus kuşunu alarak Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne getirdi.

TAVUS KUŞUNUN RAHATSIZLIĞI ROMATİZMA
Burada röntgeni çekilen ve üzerindeki bakterilerden arındırılan sevimli tavus kuşunun romatizma rahatsızlığı olduğu belirlendi. Herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek olmadığını söyleyen Doç. Dr. Göksen Çeçen, “5 yaşında tavus kuşu birkaç aydır süren eklem arısı için getirildi. Yaptığımız incelemelerde kronik eklem ağrısı tanısını koyduk. Filmlerde ayak ve diz eklemlerinde üremeler ve deforme bir tablo söz konusu. Bu kronik bir süreç. Şimdi cerrahi bir müdahale yapmayacağız. Ama koruyucu bir tedavi önereceğiz” dedi.

Yavru iken alıp büyüttüğü tavus kuşuna adeta gözü gibi bakan Şengül Dinler ise, "Kuşumuz ayağında bir rahatsızlık vardı. Veteriner baktı, bizi fakülteye sevk etti. Sabıkalı bir tavus kuşu ama onlara bakmak çok keyifli. Dedemden, atalarımdan gelen bir alışkanlık. Onlara bakmaya devam edeceğim” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.