Hava Durumu

Tayland Kralı'nın görüntüleri olay oldu!

Tayland'da Kral Maha Vajiralongkorn ve eşi Sineenat Wongvajirapakdi'nin birlikte hapishaneleri ziyaret ettiği fotoğraflar yayınlandı. Görüntülerin monarşi sistemiyle ilgili reformlar talep eden kitlesel protestoların ardından ortaya çıkması dikkatlerden kaçmadı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2021 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2021 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tayland Kralı'nın görüntüleri olay oldu!

Cumartesi günü devlet ve özel televizyon kanallarında yayınlanan görüntülerde kral ve eşi hapishaneleri teftiş ederken gösteriliyor.

2020'nin kasım ayına ait olduğu ifade edilen görüntülerde kral ve eşinin yetkililerle konuştuğu ve mahkumlarla sohbet ettiği görülüyor. Taylandlı monarşi karşıtları ise bu görüntüleri 'basit bir göz boyama olarak' tanımladı ve kralın gösterilerin arttığı bu dönemde elini güçlendirmek için 'imaj tazelemek' istediğini ifade etti.

Tayland'da geçtiğimiz aylarda geniş çaplı protestolar düzenlenmiş, göstericiler Başbakan'ın istifasını talep etmişti. Göstericiler Kral'ın bu 'girişimlerinin' ülkedeki 'imajını tazelemek için' yaptığını söylüyor.

Ülkede protestolar, Başbakan Prayuth Chan Ochua'nın görevden alınmasını talep ediyor. Göstericiler ayrıca Kral'ın yetkilerinin sınırlandırılması istiyor ve 'yarı ilahi' bir figür olarak görülmesine karşı çıkıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.