Hava Durumu

TBB Başkan Adayı Erinç Sağkan kimdir? Erinç sağkan aslen nereli?

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) yeni başkanı Erinç Sağkan kimdir? Peki Erinç Sağkan nereli? Erinç Sağkan hakkında merak edilen bilgiler! .

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2021 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2021 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TBB Başkan Adayı Erinç Sağkan kimdir? Erinç sağkan aslen nereli?

Erinç Sağkan kimdir, kaç yaşında, nereli? TBB Başkan Adayı Erinç Sağkan kim? Türkiye Barolar Birliği (TBB)'nde başkanlık seçimi için oy verme işlemi başladı. 348 delegenin oy kullanacağı genel kurulda en fazla oy alan aday başkan seçilecek. Seçimlerde mevcut Başkan Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan adaylıklarını açıklamıştı. Peki; Erinç Sağkan kimdir?

ERİNÇ SAĞKAN KİMDİR?

Aslen Gümüşhane ilinin Şiran ilçesinden olan Erinç Sağkan ilk ve orta öğreniminden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

.Ankara Barosu'nun çeşitli kurul ve merkezlerinde çalıştıktan sonra; 2010-2012 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği , 2014-2016 yılları arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliği, 2016 yılından itibaren ise Ankara Barosu Başkan Yardımcılı yaptı.

Daha sonra Ankara Baro başkanlığına aday olan Erinç Sağkan, rakiplerine oranla en yüksek oyu alarak başkan seçildi. Seçimlere, Demokratik Sol Avukatlar grubu adayı olarak giren Erinç Sağkan 7 bin 227 oy ile baronun yeni başkanı seçilmişti.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.