Hava Durumu

TBMM bütçe görüşmeleri Tören Salonu'nda yapılacak

TBMM Başkanlığı, bütçe görüşmeleri gibi katılımı yüksek komisyon toplantılarının sağlıklı ortamda yapılması amacıyla Meclis Tören Salonu'nu "pandemi dönemi komisyon salonuna" dönüştürme kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2020 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2020 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TBMM bütçe görüşmeleri Tören Salonu'nda yapılacak

Geçen yasama yılında çoklu baro düzenlemesine ilişkin teklif gibi katılımcı sayısının yüksek olduğu komisyon toplantıları, komisyonlar içinde en geniş salona sahip olması nedeniyle Plan Bütçe Komisyonu salonunda gerçekleştirilmişti. Pandemi sürecinde gerek komisyon gerek Genel Kurul aşaması günler süren bütçe görüşmelerinin ne şekilde yapılacağı ise tartışma konusuydu. Bu ay ortasında Meclis'e sunulacak 2021 bütçenin görüşme sürecinin yaklaşması da milletvekillerini endişeye sevk etti.

17 Ekim'e kadar hazır

Bu endişeler üzerine TBMM Başkanlığı harekete geçti. Bütçe teklifi görüşmelerinin önemi nedeniyle komisyon çalışmalarının nasıl yapılacağı Meclis Başkanlığı, komisyon yönetimi ile parti grup yöneticileri arasında müzakere edildi. Havalandırması yenilenmiş ve güçlendirilmiş olmasına rağmen salonun sağlık açısından tehlike oluşturabileceği görüşü ağırlık kazandı. Meclis Başkanlığı, TBMM Tören Salonu formülünü gündemine aldı. Meclis resepsiyonları ve bazı ulusal-uluslararası toplantılara ev sahipliği yapan tören salonunun pandemi sürecinde Plan ve Bütçe Komisyonu'nun yapacağı bütçe görüşmeleri başta olmak üzere katılımı yüksek komisyon toplantıları için kullanılması kararlaştırıldı.

TBMM Yönetimi salonun komisyon görüşmelerine uygun hale getirilmesi için çalışmalara başladı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, "17 Ekim tarihine kadar Tören Salonu inşallah hazır olacak. Hem geniş bir salon hem yüksekliği oldukça iyi" dedi. Pandemi sürecinde kullanılacak olan tören salonunda ilk toplantı, bugün Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında gerçekleştirilecek TBMM Başkanlık Divanı toplantısı olacak.

Irak-Suriye tezkeresi uzatıldı

Irak ve Suriye'deki tüm terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıları bertaraf etmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesi, yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması kapsamında izin süresini 1 yıl uzatan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.