Hava Durumu

'Tehlikeyi anlatamadığım için af diliyorum'

Genelkurmay Başkanlığı’nın elektronik ve bilişim konusunda sayılı subaylarından kriptoloji uzmanı Yarbay Tamer Karslıoğlu, İstanbul Askeri Casusluk davasının 56 sanığından biriydi. O davada TSK’dan atılan tek subay oldu. Binbaşı Karslıoğlu’nun hayatını karartan soruşturmanın savcıları yurt dışına kaçtı. TSK’dan atılmasına onay veren askeri hakimler darbe girişiminde tutuklandı. Dava sonunda ceza hükmeden hakimler, soruşturmayı yürüten emniyet müdürü tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Tehlikeyi anlatamadığım için af diliyorum'
Mesleğine geri dönebilmek için 2 yıldır adalet beklediği Anayasa MahkemesiBaşkanlığı’na tekrar başvuran Tamer Karslıoğlu dilekçesinin son satırlarını şu cümlelerle bitirdi: ‘Tüm çabalarınma rağmen il il gezerek, tüm kasaba ve en ücra köylerimize kadar kapı kapı dolaşarak her bir Türk vatandaşına 15 Temmuz’da başımıza gelen tehlikeyi anlatamadığım, nihayetinde de Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde farkındalık yaratmak adına kendimi yakamadığım için mahkemeniz nezdinde Yüce Türk milletinden af diliyorum’

BERAAT ETTİ  AMA MESLEĞİNE DÖNEMEDİ 

Tamer Karslıoğlu, Genelkurmay’ın en parlak subaylarındandı. Kimileri tarafındanTürkiye’nin NSA’i veya Echelon’u olarak anılan GES Komutanlığı’nda ağ güvenliğini sağlamak ve her türlü şifreli dosyaları çözmek de görevlerinin arasındaydı. Taa ki Ekim 2010’da İstanbul Askeri Casusluk soruşturmasında şüpheli olana kadar. Karslıoğlu, o tarihe kadar en ufak bir soruşturma geçirmemişti. 69 takdir ve ödülü vardı.  Ermenice, Rusça, Fransızca ve İngilizce biliyordu. Casusluk davasının sanıklarından HAVELSAN görevlisi emekli Deniz Albay Seyfettin Alevcan’da bulunduğu öne sürülen word dosyalarında adı geçtiği için şüpheli oldu. Aynı birimde çalıştığı astsubaylar Adnan Yılmaz ve Ali Haydar Eser dışında kimseyi tanımadığını iddia etti. Suç örgütü üyesi olmakla suçlanıyordu. Soruşturma sürerken TSK’dan atılan tek subay oldu.  Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararından sonra tüm sanıklarla birlikte beraat etti. Ancak mesleğine geri dönemedi. iki yıl önce Anayasa Mahkemesi’ne başvuran ve mesleğine geri dönebilmek için adaletsizliğin son bulmasını bekleyen Tamer Karslıoğlu, şu ana kadar ise herhangi bir sonuç alamadı. 

İKİ YILDIR ADALET BEKLİYOR

İki yıldır haksız yere mesleğinden atıldığını anlatmaya çalışan, Anayasa Mahkemesi’nden adalet bekleyen Tamer Karslıoğlu son gelişmeler üzerine Anayasa Mahkmesi’ne bir dilekçe daha yazdı. Tamer Karslıoğlu, dilekçesinde 2 yılı aşkın bir süredir, adalet beklediği Anayasa Mahkemesi’nden yanıt alamadığını belirtti, yaşadıklarını tekrarladı. 

HAİN ÖRGÜTLE MÜCADELE ÜLKENİN VAROLUŞ MÜCADELESİDİR

Tamer Karslıoğlu, beyanat verdiği gazetelerde, TV’lerde ve yaşadığı süreci anlatan ‘Oyum ben’ adlı kitabında şunu söylemişti: ‘Paralel yapıyla mücadele siyaset üstü ele alınmalıdır, bu hain örgütle mücadele ülkenin varoluş mücadelesidir’. Ancak sürekli tekrarladığı bu sözleri karşılığını bulmamıştı.

‘TEHLİKEYİ ANLATAMADIM, TÜRK MİLLETİ’NDEN AF DİLİYORUM’

Karslıoğlu dilekçesini şu sözlerle bitirdi: ‘Tüm çabalarınma rağmen il il gezerek, tüm kasaba ve en ücra köylerimize kadar kapı kapı dolaşarak her bir Türk vatandaşına 15 Temmuz’da başımıza gelen tehlikeyi anlatamadığım, nihayetinde de Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde farkındalık yaratmak adına kendimi yakamadığım için mahkemeniz nezdinde Yüce Türk milletinden af diliyorum’

YA KAÇTILAR YA TUTUKLANDILAR

İstanbul Askeri Casusluk Davası'nda ortaya çıkan tablo şöyle:
* Davanın ilk savcısı ve iddianamesini hazırlayan dönemin özel yetkili savcısı Fikret Seçen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında hakkında yakalama kararı çıktı. Seçen,yurt dışına kaçtı. 
* Davanın duruşma savcısı Celal Kara hakkında FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında yakalama kararı çıktı. Celal Kara, Zekeriya Öz ile birlikte yurt dışına kaçtı. 
* Soruşturmayı yürüten dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç yasa dışı dinleme ve FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklandı.
 * İstanbul Askeri Casusluk davasını yürüten, sanıkları ağır hapis cezalarına çarptırılmasına hükmeden  11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Metin Özçelik ile üye hakimlerden  Metin Özçelik FETÖ/PDY üyesi oldukları gerekçesi ile tutuklandı. 
* Yarbay Tamer Karslıoğlu’nun TSK’dan atılmasına onay veren Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin tüm üyeleri 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra tutuklandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.