Hava Durumu

Tek amacımız pist kazandırmak

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Bursa İl Temsilcisi Mitat Ülküden 4 otomobil fabrikasının bulunduğu Bursa'da yarış pisti olmamasının sıkıntısını yaşadıklarını söyledi. Ülküden tek amaçlarının Bursa'ya bir yarış pisti kazandırmak olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2021 08:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 08:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tek amacımız pist kazandırmak

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Mitat Ülküden otomobil kenti Bursa'da yarış pisti bulunmamasının sıkıntısını yaşadıklarını açıkladı.

CAN KAYIPLARI YAŞANIYOR

Bu durumun Bursa'ya yakışmadığını bildiren Ülküden, "Sanayisinin büyük bir bölümü otomotive odaklı, 4 otomobil fabrikası bulunan Bursa'da pist olmamasının sıkıntısını çekiyoruz. Açıkçası bu tablo Bursa'ya yakışmıyor. Konuya sadece pist yarışı yapılamamasından bakmayalım. Pist olmadığı için ileri sürücülük teknikleri ve trafik eğitimi verile-miyor. Maalesef otoyollarda yapılan drag ve drift yarışları can ve mal kayıplarına neden oluyor." dedi.

YETKİLİLERE KONUYU İLETTİK

Bursa'ya bir pist kazandırılması için belediyeler ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile temas halinde olduklarını belirten Mitat Ülküden, "Belediye başkanlarımıza durumu izah ediyoruz. Onlar da sorunun farkında. En kısa zamanda Bursa'ya bir pist kazandırmak istiyoruz." diye konuştu. Bursa'da faaliyet gösteren 4 kulübün bulunduğunu hatırlatan TOSFED Bursa İl Temsilcisi Mitat Ülküden, "BOSSEK, BASK, OTOSK ve BUMOSK faaliyetlerini sürdürüyor. 17-18 Temmuz'da tırmanma yarışımız olacak. Maalesef pist yarışlarımızı başka şehirlerde yapıyoruz. Pandemi şartlarında 7 yarışımızı da yapma amacındayız." ifadelerini kullandı.

2021 BURSA YARIŞ TAKVİMİ

TARİH YARIŞ KULÜP

17-18 Temmuz Tırmanma Yarışı BOSSEK

7-8 Ağustos Yeşil Bursa Rallisi BOSSEK

21-22 Ağustos Otokros BOSSEK

11-22 Eylül Karting BUMOSK

18-19 Eylül Otokros BOSSEK

16-17 Ekim Karting OTOSK

16-17 Ekim Baja BASK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.