Hava Durumu

Teknoloji devi, iki çalışanını ihbar etti

Apple bu kez farklı bir haber ile gündeme geldi. İki çalışanı ile ilgili endişelerini dile getiren şirket, dikkat çeken bir ihbarda bulundu. Apple çalışanı olan iki kişinin ticari sırları çalmış olabileceği söyleniyor. Eski çalışanların teknoloji sırları casusluğu ile ilgili yeni haberi gündeme bomba gibi düştü.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2019 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2019 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Teknoloji devi, iki çalışanını ihbar etti

Apple çalışanı iki kişi için mahkemeye gitti

1.2 trilyon dolardan fazla piyasaya değeri olan Apple, bu kez farklı bir haber ile gündemde. Dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Apple, iki çalışanını federal mahkemeye ihbar etti.

Apple çalışanı iki kişinin ticari sırları çalarak memleketi Çin'e kaçabilecekleri iddia edildi. Apple bu endişelerini bir ihbar ile dile getirdi.

Teknoloji sırları casusluğu iddiaları

Teknoloji sırları casusluğu yapabileceği iddia edilen Xiaolang Zhang ve Jizhong Chen için Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi savcıları da bir açıklama yaptı. Savcılar, ikilinin kaçma riski bulunduğunu ve izlenmeleri gerektiğini savundu.

Savcılar tarafından yapılan açıklamaya göre Zhang, Apple'ın sürücüsüz araç programında çalışıyordu ve bu gizli projedeki dosyaları çaldı. Zhang geçen yıl San Jose havalimanından Çin'e kaçarken yakalanmıştı.

İddiaların merkezindeki Zhang ve Chen ise konuyla ilgili yaptıkları açıklamada tüm iddiaları reddetti ve kendilerine haksızlık yapıldığını belirtti. Suçlanan ikili ilk aşamada tutuklandı ancak bir süre sonra kefaretle serbest bırakıldı.

İkilinin Apple'daki görevlerine devam etmediğinin altını tekrar çizelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.