Hava Durumu

Teksaslılar donarak ölürken, Cruz'un Meksika'ya tatile gittiği iddiası

Donald Trump'ın sadık müttefiki ve Meksika sınırına çektiği duvarın hararetli savunucusu Senatör Ted Cruz'un, kendi eyaleti Teksas dondurucu soğuklar altında çok sayıda can kaybı verirken, 'Meksika Rivierası' denilen Cancun'a uçarken görüntülendiği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2021 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2021 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Teksaslılar donarak ölürken, Cruz'un Meksika'ya tatile gittiği iddiası

ABD'de 45. Başkan Donald Trump'ın hasımlığından en sadık müttefikine dönüşen ve 3 Kasım 2020 seçimini Joe Biden'ın kazandığının tescil edilmesini bile engellemeye çalışan Teksas Senatörü Ted Cruz, temsil ettiği eyalet kar fırtınası altında elektrik kesik halde donar ve bu yüzden can kayıpları verirken Meksika'ya tatile gitmekle suçlandı.

Trump'ın Meksika sınırına çektiği duvarın hararetli savunucularından da olan Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz'un, kendi eyaleti Teksas dondurucu soğuklara teslim olmuş, üç gündür 2.5 milyondan fazla kişi elektriksiz ve dolayısıyla ısıtmasız kalmış, su bile kaynatamazken, Meksika'nın güneşi, sıcak kumları ve deniziyle meşhur Cancun şehrine giden uçakta görüldüğüne dair iddialar sosyal medyayı istila etti.

Sorular yanıtsız kaldı

Bazıları, bunların bağlamından koparılmış ya da geçmiş bir yolculuğa ait fotoğraflar olduğu görüşünü dile getirdi.

Bazı gazeteciler ise bunun Teksas Senatörü olduğunu teyit ettirdiklerini öne sürerken, Cruz'un sözcüleri iddialarla ilgili sorulara ilk etapta yanıt vermedi.

Eski paylaşımlarındaki giyim kuşamıyla uyumlu

17 Şubat akşamı Houston Uluslararası Havaalanı terminalinde ve United Airlines'ın Cancun'a giden uçağında görüntülenen kişinin Cumhuriyetçi Parti'nin Teksas Senatörü'ne çok benzemesinden hareketle bazı sosyal medya kullanıcıları geçmiş paylaşımlarıyla karşılaştırarak bu kişinin Cruz'la aynı maskeyi, aynı gözlüğü, aynı yüzüğü, aynı kulaklıkları taktığı ve aynı tenis ayakkabılarını giydiği çıkarımında bulundu.

Terminalde Cruz'un yanında görünen kadının da eşi olduğu sonucuna varıldı.

Sefer bilgilerine göre Cruz olduğu iddia edilen kişinin bindiği uçak, yerel saatle 19.52'de turistik Cancun'a indi. Bu sırada kar fırtınası yüzünden Teksas dahil güney eyaletlerinde ölenlerin sayısının 24'e çıktığı bildiriliyordu.

Hemşeri milletvekili: Tahmin edin kim?

İddialara kanıt olarak sunulan fotoğrafları paylaşanlar arasında Cruz'un hemşerisi bir milletvekili de vardı. Teksas eyalet meclisinin Houston milletvekili Gene Wu, "Tahmin edin, Teksas'tan hangi ABD Senatörü, eyalet ölümüne donarken Cancun'a uçtu" diye tweetledi.

Demokrat Partili Georgia Senatörü Jon Ossof'un kampanyasında çalışan Keith Edward, uçakta bulunanlardan fotoğraflardaki kişinin Cruz olduğunu teyit eden DM'ler aldığını ileri süren tweet attı.

Cruz'un Twitter hesabında ise seyahatle ilgili herhangi bir işaret gözükmedi. Senatör, San Antonio'da ısınma sunan bir merkeze dair bilgi, Güney Teksas sakinlerinin kan bağışı talebi gibi bildirimlerde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.