Hava Durumu

Teksaslıların ruhsatsız silah taşımalarına izin çıktı

Teksas valisi Greg Abbott tarafından imzalanan yasa tasarısıyla birlikte, Teksaslıların ruhsatsız silah taşıyabilmelerinin önü açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2021 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Teksaslıların ruhsatsız silah taşımalarına izin çıktı

Teksas'ta Eyalet Senatosu tarafından onaylanan yasa tasarısı, Vali Greg Abbott tarafından da imzalandı ve böylelikle Teksaslılara ruhsatsız silah taşıma izni verildi.

'Anayasal Taşıma' adı verilen tasarı 1 Eylül'de yürürlüğe girdiğinde, hüküm giymiş suçlular ve federal yasalar uyarınca halihazırda ateşli silah taşımaları yasaklanmış olanlar dışında 21 yaş ve üstü herkes açık veya gizli olarak silah taşımakta özgür olacaklar.

Silah kontrolü savunucularının ve halkın itirazlarına rağmen, söz konusu yasa hem Eyalet Meclisi'nden hem de Senato'dan geçti. Öte yandan, Teksas'ta konuyla ilgili yakın zamanda yapılan bir anket, katılımcıların yaklaşık yüzde 59'unun izinsiz taşımaya karşı olduğunu gösteriyor.

'Hiç ceza almayacaklar'

Dallas Polis Derneği liderliğindeki beş polis teşkilatından oluşan bir grup ise, tasarıya karşı lobi çalışması yaptı. Dernekten yapılan açıklamada da, "Tehlikeli ve istikrarsız birçok Teksaslı'nın silahlara sınırsız erişimi olacak ve yakalandıklarında çok az ceza alacak veya hiç ceza almayacaklar" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.