Hava Durumu

''Temiz Türkiyem'' yarışmasında Bursa ikinci

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen ''Temiz Türkiyem'' yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Yarışma sonucunda Büyükşehir belediyeleri kategorisinde en temiz kent ödüllerinde birinci İstanbul, ikinci Bursa, üçüncü Sakarya oldu

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2012 22:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2012 22:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
''Temiz Türkiyem'' yarışmasında Bursa ikinci
Türkiye'nin en temiz kenti yarışmasında, büyükşehir belediyeleri kategorisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi birinciliğe, Bursa Büyükşehir Belediyesi ikinciliğe ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi üçüncülüğe layık görüldü.

Yarışma sonucunda Türkiye'nin en temiz büyükşehir belediyesi İstanbul olurken, en temiz sanayi tesisi ödülüne Çimsa Çimento, en temiz köy ödülüne Urla'ya bağlı Bademler Köyü, en temiz organize sanayi bölgesi (OSB) ödülüne ise Gebze ve Ankara 1. OSB'leri layık görüldü.

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Four Seasons Oteli'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, bir süre öncesine kadar sanayiciler bir tesis yaptıklarında karlarını nasıl artıracaklarını düşünürken, artık çevreye nasıl katkıda bulunacakları üzerine kafa yorduklarını söyledi.

Aynı şekilde devlet memurlarında da bir zihniyet değişimi yaşandığını ifade eden Kadıoğlu, bakanlığın su, hava, atık ve kimyasallar alanlarında çevre koruması için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kadıoğlu, bugün çevre için harcanan bir kuruşun, gelecekte 100 kuruş getirisi olacağını söyledi.

Daha önce törene katılacağı duyurulan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TBMM'deki çalışmaları nedeniyle törende hazır bulunamadı.


Ödüller


''Temiz Türkiyem'' ödüllerine layık görülenler şöyle:

-Büyükşehir belediyeleri kategorisinde en temiz kent ödüllerinde birinci İstanbul, ikinci Bursa, üçüncü Sakarya;

-Nüfusu 50 bin ile 750 bin arasında değişen kentler kategorisinde en temiz kent ödüllerinde birinci Denizli, ikinci Bolu, üçüncü Kütahya;

-Nüfusu 10 bin ile 50 bin arasında değişen kentler kategorisinde en temiz kent ödüllerinde birinci Didim, ikinci Eğirdir, üçüncü Çiftlikköy;

-En temiz OSB ödüllerinde birinci Kocaeli Gebze OSB ve Ankara 1. OSB, ikinci Kocaeli TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB, üçüncü Mersin Tarsus OSB;

-En temiz sanayi tesisi ödüllerinde birinci Çimsa Çimento, ikinci TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi, üçüncü Ford Otomotiv;

-En temiz köy ödüllerinde birinci İzmir'in Urla ilçesine bağlı Bademler Köyü, ikinci Kahramanmaraş'ın Hacıağalar Köyü, üçüncü Kırklareli'nin Armağan Köyü oldu.

Yarışmada dereceye giren belediyelere, sanayi kuruluşlarına, OSB'lere ve köy muhtarlarına, Çevre Beratı'nın yanı sıra çöp toplama aracı, vidanjör, bilgisayar ve yazıcı gibi ödüller verildi.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.