Hava Durumu

Terfi alan 28 Şubat komutanları

28 Şubat sürecinde irticacı avına çıkan askeri personele takdir belgeleri verildiği, sicillerine yıldız konulduğu ve YAŞ’ta terfi ettirildikleri belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2013 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2013 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Terfi alan 28 Şubat komutanları

O dönemde terfi ettirilenlerin bir kısmı bugün Balyoz Darbe Planı, bir kısmı da 28 Şubat davası sanığı.

28 ŞUBAT’TA İRTİCA AVINA ÇIKANLAR, TAKDİR, YILDIZLI SİCİL VE TERFİ ALMIŞ

28 Şubat davası kapsamında savcılığın elde ettiği belgelerde 1000 yıl süreceği söylenen postmodern darbenin kadro oluşturma faaliyetleri dikkat çekti. İddianameye ek olarak gönderilen belgeler arasında TSK’da cuntacı kadroyu yükseltme çalışmaları yeralıyor. Star'a göre, belgede BÇG faaliyetlerde görev alan ve 28 Şubat sürecinde irticai faaliyetler kapsamında çalışan personeline verilen takdir belgeleri dikkat çekti. İrtica konusunda çalışma yapan personele takdir belgeleri verildiği ve sicil notu yükseltilerek ödüllendirildiği görülüyor. Post modern darbeye destek veren komutanların sicil belgelerine yıldız ibaresi konuldu.

Kıvrıkoğlu: Bin yıl sürecek

28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’dan sonra göreve gelen Hüseyin Kıvrıkoğlu’na ait, ‘’28 Şubat bin yıl sürecek’’ sözünün, sürece destek veren komutanların Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) terfi ettirilmesiyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Buna göre 28 Şubat’ın mimarlarının, sürecin uzun sürmesi için kadroları ‘’özenle’’ belirleyerek terfi ettirdiği, önlerini açtığı savcılığın elindeki belgelerde görülüyor.

Balyoz sanıkları terfi ettirildi

Savcılığın soruşturma kapsamında ulaştığı, ilk kez gün yüzüne çıkan belgeler arasında Genelkurmay Karargâhı’nın fişleme ve izleme masası olarak bilinen Batı Çalışma Gurubu’nda (BÇG) görev yapan personelinin tamamının 1997, 1998 ve 1999 YAŞ’larında terfi ettirildiğini gösteren belgelerin yer aldığı kaydedildi. BÇG’de aktif görev alıp terfi edenler arasında Balyoz davasında ceza alan Orgeneraller Çetin Doğan, Ergun Saygun, İbrahim Fırtına, Hurşit Tolon, Ergenekon sanığı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, Emekli Koramiral Kadir Sağdıç, İnternet Andacı davasında yargılanan emekli Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız bulunuyor.

‘Kıta’cılara terfi değil emelilik

28 Şubat davası kapsamında Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan bir çok komutanın da YAŞ’ta terfi ettirildiği veya görev sürelerinin uzatıldığı ifade edilirken Karargâhta görevli sivil ve askeri personelin yerlerinde değişikliğe gidilmediği belirtiliyor. Karargah dışındaki ordu ve kolordu komutanlıkları bünyesinde ‘kıta görevi’ yapan askeri personelin de ya emekli edildiği veya temdit aldığı kaydediliyor.

Terfi alan 28 Şubat komutanları

28 Şubat davası kapsamında cezaevinde bulunan komutanların çoğunun bu dönemde YAŞ’ta terfi aldığı veya görev sürelerinin uzatıldığı tespit edildi. O isimler ise şöyle: Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Teoman Koman, Emekli Korgeneral Kamuran Orhan, Emekli Korgeneral Vural Avar, Emekli Tuğgeneral İdris Koralp, Emekli Tümgeneral Çetin Dizdar, Emekli Tümgeneral Muhittin Erdal Şenel, Emekli Tümgeneral Ayhan Cansevgisi, Emekli Tuğgeneral Metin Yaşar Yükselen, Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak.

Destek verene ‘yıldızlı sicil’!

Öte yandan devleti de milleti de fişleyerek yüz binlerce kişiyi mağdur eden BÇG’nin askeri personeli de adım adım izleyerek YAŞ için bilgi topladığı ve görüş hazırladığı ortaya çıktı. Post modern darbeye destek veren komutanların sicil belgelerine yıldız ibaresi konulurken İslami duyarlılığı olan personele karşı ise önlem alınması gerektiği vurgulanmış. 50 subay ve astsubayın ihraç edildiği 1998 YAŞ’ında, komutanların fişlerine ise şu notlar düşülmüş: Mesafeli, ikna edilmeli, olayı biliyor, İslamcı, Nurcu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.