Hava Durumu

Terör örgütü davasında karar!

Adana'da, terör örgütü MLKP soruşturması kapsamında "terör örgütü propagandası yapma" suçundan haklarında dava açılan 7 sanıktan ikisi 2 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2020 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2020 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Terör örgütü davasında karar!

Adana 11'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklar M.E, M.Ö, F.Ö, Y.V, D.K, M.Y. ve T.G. ile avukatları hazır bulundu.

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan sanık T.G. terör örgütü MLKP üyesi olmadığını, izinsiz gösterilere katılmadığını savundu.

Kimseyi yasa dışı eylemlere katılması için tehdit etmediğini öne süren T.G, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben terör örgütünün propagandasını yapmadım. Hakkımdaki tanık beyanları gerçek değildir. Silahlı hiçbir eyleme karışmadım. Beraatime karar verilmesini talep ederim." dedi.

Diğer sanıklar da terör örgütü MLKP üyesi olmadıklarını savunarak, beraatlerine karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet savcısı ise dosya kapsamındaki mevcut delil durumu dikkate alınarak sanıklar T.G. ve M.E'nin ''terör örgütü propagandası yapma'' suçundan cezalandırılması, diğer sanıkların ise ''yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması" gerekçesiyle beraatine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti de sanıklar T.G. ve M.E'yi ''terör örgütü propagandası yapma'' suçundan 2 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırırken, diğer sanıkların beraatine karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.