Hava Durumu

Terör örgütüne dev operasyon

İstanbul ve Mardin'de düzenlenen terör operasyonunda 12 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2018 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2018 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Terör örgütüne dev operasyon

Alınan bilgiye göre; İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçmiş dönemde bölücü terör örgütü PKK adına kentte araç yakma ve işyeri kundaklama eylemlerine karıştıkları tespit edilen bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi 19 şüphelinin yakalanması için bu sabah İstanbul'da 8 ilçede ve Mardin'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Örgütün gençlik hareketi DGH hücresine mensup 19 şüphelinin yakalanması için İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Arnavutköy, Fatih, Zeytinburnu, Sultangazi ile Anadolu Yakası'ndaki Kadıköy, Sancaktepe, Maltepe ve Sultanbeyli ilçelerinin yanı sıra Mardin'de yapılan eş zamanlı baskınlarda 12 hücre üyesi yakalandı.

Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda 1 otomatik tüfek ile bu silaha ait mermiler, örgüt propagandasını yapan dokümanlar ve dijital materyaller ele geçirildi.

Gözaltına alınan örgüt üyesi 12 şüpheli sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine getirildi. Öte yandan polis, adreslerinde bulunamayan 7 PKK'lının yakalanması için operasyonlarını sürdürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.