Hava Durumu

Terör örgütünü kınayan Demirtaş'a HDP'den yorum geldi

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Gara şehitleriyle ilgili paylaşımı hakkında değerlendirmelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Attığı tweette bir yanlışlık yok, biz de aynı düşüncedeyiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2021 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2021 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Terör örgütünü kınayan Demirtaş'a HDP'den yorum geldi

Edirne Cezaevi'nde Kasım 2016'dan beri tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyona ilişkin avukatları aracılığıyla Twitter hesabında paylaşımda bulunmuştu.

DEMİRTAŞ, TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YI KINADI

Paylaşımında "PKK'nın elindeki 13 insanımızın katledilmiş olmasını açıkça kınıyorum" diyen Demirtaş, "Ailelerin acısını yürekten paylaşıyor, kendilerine baş sağlığı diliyorum. Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm" ifadelerini kullanmıştı.

HDP'DEN İLK YORUM: AYNI DÜŞÜNCEDEYİZ

Demirtaş'ın terör örgütü PKK'yı kınadığı bu çıkışına HDP'den ilk yorum geldi. Deutsche Welle'de Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demirtaş'ın paylaşımıyla ilgili "Kendisinin attığı tweetleri bizler zaten öncesinde biliyoruz. Attığı tweette bir yanlışlık yok, biz de aynı düşüncedeyiz. HDP, bu katliamı kim yapmış olursa olsun çok açık bir yüreklilikle kınıyor. Ben de dahil olmak üzere, amasız fakatsız kınıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.