Hava Durumu

Teröristbaşı için 'sayın' deyince canlı yayın karıştı!

Prof. Dr. Gülümser Heper, canlı yayında terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'a 4 kez 'sayın' deyince ortalık karıştı. Metin Özkan ve Mehmet Metiner, 'sayın' ifadesine çok sert karşı çıkarken, sosyal medyada Heper'e büyük tepki gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2020 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2020 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Teröristbaşı için 'sayın' deyince canlı yayın karıştı!

Semiha Şahin'in moderatörlüğünü üstlendiği 'CNN Türk Masası'nın konuklarından biri Prof. Dr. Gülümser Heper, terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan için 'sayın' ifadesini kullanınca stüdyoda ve sosyal medyada büyük tepki gördü.

"NE SAYGI DUYARIM, NE DE İSMİNİ SAYGINLIK ÇERÇEVESİNDE KULLANIRIM"

Mehmet Metiner ve Metin Özkan, Heper'in Öcalan'a 4 kez 'sayın' dediğini hatırlatırken Heper, "Ben hiçbir zaman Öcalan'a ne saygı duyarım ne de onun ismini saygınlık çerçevesinde kullanırım. Bu bir tamlamadır, kasıt yoktur. Ben dilime pelesenk olarak istemsizce kullanmışımdır. Ben Öcalan'ı yükseltmem ve bir statü de vermem. Ben özür dileyecek bir şey yapmadım. Ne demek istediğimi Türk halkı anlamıştır" dedi.

"SİZ BEBEK KATİLİNE SAYIN DİYORSUNUZ"

Heper'in "Kelime oyunlarını kenara bırakın" demesi üzerine Metin Özkan, "Ne kelime oyunu. Siz bir bebek katiline, askerimizin polisimizin, öğretmenimizin, işçimizin, memurumuzun, Kürt kardeşlerimizin katiline 'sayın' diyorsunuz" dedi.

"SİZE BU TELEVİZYONDA ÖCALAN'A SAYIN DEDİRTMEM"

Sonrasında Metin Özkan, "CNN TÜRK'ün isminde 'Türk' ifadesi vardır. Size bu televizyonda Öcalan'a 'sayın' dedirtmem'" dedi.

"TÜRK HALKI BENİ YANLIŞ ANLAMIŞSA ÖZÜR DİLERİM"

Moderatör Semiha Şahin'in ısrarı üzerine Prof. Heper, "Türk halkı beni yanlış anlamışsa özür dilerim" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.