Hava Durumu

Teröristlere büyük operasyon

Tunceli-Erzincan karayolunu çift taraflı trafiğe kapatarak araç yakan teröristler dağlık alana kaçarken, havadan indirilen özel eğitimli askerler tarafından çembere alınan bölgede geniş kapsamlı operasyon sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2012 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2012 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Teröristlere büyük operasyon

Dün saat 13.30 sıralarında Tunceli-Erzincan karayolunun 17. kilometresi Uzuntarla Samanlı mezrası yakınlarında yol kesen bir grup PKK'lı terörist, araçları durdurup bir kamyonu yaktıktan sonra gelen bir TIR'a ise el yapımı bombalar ve bomba düzenekleri yerleştirdi. TIR'ı yolun ortasına çeken teröristler Tunceli-Erzincan karayolunu çift taraflı trafiğe kaptı. PKK'lılar yoldan geçen birçok araçta kimlik kontrolü yaptıktan sonra dağlık alana doğru kaçtı.

Teröristlerin bölgede pusu kurma ihtimaline karşı güvenlik güçlerince Tunceli çıkışı ve Pülümür tarafında yola zırhlı araçlar çekildi. Yol güvenlik nedeniyle çift taraflı ulaşıma kapatılırken, bölgede operasyon başlatıldı. Gündüz başlatılan operasyon gece de sürdü. Gece boyunca Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ve 4. Komando Tugayı Komutanlığı'ndan kalkan skorsky helikopterleriyle Uzuntarla ve Güleç köyleri arasında bulunan Hıloz ve Hozmerek tepelerine özel eğitimli jandarma ve komando birlikleri sevk edildi. Hakim tepelere indirilen askerler araziyi tarayarak Harçik Vadisi'nde bulunan Tunceli-Erzincan karayolu üzerinde, bomba düzeneği bağlanmış aracın bulunduğu yola inerek bölge ve yol güvenliğini sağladıktan sonra patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. Bölgede başlatılan operasyonlar sürerken PKK'lıların yuvalandıkları ormanlık alan havan toplarıyla ateş altına alındı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.