Hava Durumu

Teröristlerin elinden kalp krizi numarasıyla kurtuldu

İzmir Bayındır'da yol kesen teröristler bir aracı gasp ederek olay yerinden uzaklaştı. Aracın şoförü ise kalp krizi numarası yaparak canını kurtarmayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Teröristlerin elinden kalp krizi numarasıyla kurtuldu
23 Haziran akşamı teröristlerin roketli saldırısına hedef olan İzmir Bayındır'da bu kez teröristler yol kesip araç kaçırdı. 2 PKK'lının kaçırdığı öne sürülen aracın sürücüsü evli ve 3 çocuk sahibi Erdal Kahyaoğlu (46), teröristlerin elinden "kalp krizi geçiriyorum" diye numara yaparak kurtuldu.

İLÇEDEN 8 KM UZAKLIKTA YOLUNU KESTİLER

İddiaya göre, 45 KY 701 plakalı özel otomobili ile iftardan sonra ikamet ettiği kırsaldaki Hisarlık Mahallesi'ne doğru yola çıkan Kahyaoğlu'nun, ilçeden yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta Dereköy-Hisarlık arasında yolu kesildi. Otostopçu gibi davranan teröristler araca bindikten hemen sonra gizledikleri silahlarına sarıldı. Ön koltuktaki terörist bıçak, arka koltuktaki ise yanında taşıdığı çuvalın içinden uzun namlulu silahı çıkararak şoföre doğrulttu.

KALP KRİZİ GEÇİRİYORMUŞ NUMARASI

Kaçırılacağını anlayan Kahyaoğlu ise ilginç bir taktik geliştirdi. Önce, biraz arkada başka bir araçla gelen arkadaşlarının gelmesini bekleyen Kahyaoğlu arkadaşlarının geç kalması üzerine kalp krizi geçiriyormuş gibi numara yaptı.

TERÖRİSTLER KARANLIKTA KAYBOLDU

Otomobilin kapısını açarak, kendini aşağıya atan Kahyaoğlu'nun o anda kalp krizi geçirdiğini zanneden teröristler, Kahyaoğlu'nun cep telefonunu, kredi kartlarını ve 500-600 lira kadar parasını aldıktan sonra aracı gasp ederek karanlıkta kayboldu. Yaşadıklarına inanamayan Kahyaoğlu ise "Onları otostopçu zannettim. Aracıma bindiklerinde anladım ama iş işten geçmişti. Arkadan başka bir araçla gelen arkadaşlarım yetişsin diye onların tarif ettiği yoldan gitmek istemedim ve elimden geldiğince oyalandım. Son çare olarak canımı kurtarmak için numara yaptım" dedi.

ARAÇ TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

Gasp edilen araç olaydan yaklaşık 2 saat sonra lastiği patlayınca Kemalpaşa ilçesine yakın Yiğitler kırsalında terk edilmiş şeklide bulundu. Jandarmaya başvuran Kahyaoğlu ise yolunu kesen 2 teröristten birini teşhis etti. Roketli saldırı ile ilgisi olabileceği bildirilen teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü bildirildi. Olay Bayındır'da büyük yankı uyandırdı. Kahyaoğlu'na destek olan vatandaşlar, "Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.