Hava Durumu

Tesla'dan Autopilot için beklenen güncelleme geldi!

Tesla Autopilot özelliğini kullanıcılara sunmuş olsa da, henüz şehir içi kullanımlarda birçok işlevi yerine getiremiyordu. Trafik ışıkları ve dur levhalarını algılayamayan Autopilot sistemi, kullanıcıların otobanlarda veya araçlarını park ederken kullandıkları bir özellikti. Yeni Tesla Autopilot güncellemesi ile trafik ışıkları ve dur levhaları da otomatik pilot özelliği içerisinde olacak!

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2020 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2020 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tesla'dan Autopilot için beklenen güncelleme geldi!

Yeni Tesla Autopilot güncellemesi ile trafik ışıkları ve dur levhaları algılanacak!

Tesla, trafik ışıkları ve dur işaretleri için bir süredir Autopilot navigasyonunu geliştiriyordu. Ne zaman sunulacağı bilinmese de uzun süredir bu özellik üzerinde çalışılıyordu. Ortaya çıkan video ile özelliğin kullanıcılara hazır olduğu belli oldu.

Otomobil üreticisi 2020.12.6 yazılım güncellemesinin bir parçası olarak Autopilot teknolojisi için bir Trafik Işığı ve Dur İşareti Kontrolü özelliklerini yayınladı. Bu özellik ilk olarak Mart ayında beta testi için erken erişimle bazı kullanıcılara sunulmuştu. Ancak şimdi ABD'deki birçok araç için kullanılabilir hale geldi.

2020.12.6 sürüm numaralı yeni Tesla Autopilot güncellemesi sürüm notu içerisinde hala beta sürümünde olan özelliğin Tesla araçlarına, kapalı olduklarında bile trafik ışıklarını tanıma ve kavşaklarda otomatik olarak yavaşlama gücü vereceği belirtilmiş.

Otomobil yavaşlamak istediğinde sürücüler bildirim alacak ve araç ekranındaki sürüş görselinde gösterilen kırmızı çizgide duracak. Ardından, kullanıcıların ilerlemenin güvenli olduğunu onaylamak için vitesi aşağı itmeleri veya gaz pedalına basmaları gerekir.

Bu yeni otopilot özelliği ABD'de mevcut olsa da, diğer ülkelerdeki ışıklar ve yol işaretleri için bu özelliğin ne zaman sunulacağı bilinmiyor. ABD dışındaki Tesla sahipleri, özelliğin ülkelerine gelmesi için biraz daha beklemek zorunda kalacak gibi duruyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.