Hava Durumu

Tesla Model Y ile ilgili sevindiren gelişme!

Elektrikli araç piyasasının büyümesiyle birlikte birçok otomobil üreticisi önceliğini elektrikli araçlara vermeye başladı. Tesla Model Y teslimat sürecinin başladığı duyuruldu. Duyurulan tarihten daha erken teslimat sürecine giren Model Y, hızlı şarj özelliği ile dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2020 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2020 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tesla Model Y ile ilgili sevindiren gelişme!

Tesla Model Y teslimat süreci başladı

Şirket, kompakt SUV modeli olarak tanıttığı model tanıtıldığında birçok kişi tarafından ilgi ile karşılanmıştı. Ortalama 505 - 510 km arası menzile sahip olan araç Supercharger adı verilen dolum istasyonlarında 15 dakikada yaklaşık 255km menzile sahip olabilecek.

Tesla, Model Y tanıtımında teslimat sürecinin 2020 sonbahar aylarında başlayacağını duyurmuştu. Bugün Twitter'da tesimatların başladığını açıklayan firma beklenen süreci hızlı bir şekilde kat etmiş görünüyor.

İlk Tesla araçlarda üretimden dolayı bazı küçük kusurlar oluşmuştu. Yeni modelde edinilen tecrübe sayesinde bu sorunların da ortadan kalktığı tahmin ediliyor.

Model Y Performance modeli 234km/s son hız ve 3.5 saniye 0-100 süresi ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca Performans modeli sadece 19 inç jant ile karşımıza çıkıyor.

Long Range AWD modeli Performance modelinden farklı olarak 19 ve 20 inç olmak üzere iki farklı jant seçeneğine sahip. 217km/s son hız ile sınırlandırılmış olan model 4.8 saniye 0-100 süresine sahip.

Orta konsolda bulunan 15 inç ekran araç ile ilgili bütün işlemler diğer modellerde olduğu gibi dokunmatik ekran üzerinden yapılacak. Teslimat süreci başlanan modelde tam otonom sürüş için gerekli donanımlar yer alacağı için araca gelecek olan güncellemeler sayesinde daha konforlu ve güvenli sürüş keyfi yaşayabileceksiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.