Hava Durumu

Teşvik yerli oyunları artıracak

TÜDOF Başkanı Dinç, dünyada 1 milyardan fazla kişinin aktif olarak oyun oynadığını, Türkiye'de ise bu sayının 20 milyon civarında olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2012 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2012 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Teşvik yerli oyunları artıracak
Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu (TÜDOF) Başkanı Mevlüt Dinç, yaptığı açıklamada, dünya dijital oyun piyasasının sürekli büyüdüğünü belirtti.
Dijital oyun piyasasının ekonomik krizlerden etkilenmediğini ve dünyada toplam 70 milyar dolarlık bir sektör olduğuna dikkati çeken Dinç, ''Türkiye oyun sektörünün cirosu ise yaklaşık 200 milyon dolar'' diye konuştu.

Bazı sosyal paylaşım sitelerinin de giderek oyun oynama ortamları haline geldiğini, 250 milyon kişinin sadece Facebook üzerinden oyun oynadığını vurgulayan Dinç, ''Ekonomik anlamda ülke olarak hak ettiğimiz yerin çok gerisinde olsak da 30 milyon Facebook kullanıcısı ve 20 milyon oyuncusu ile dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer aldığımızı söyleyebiliriz'' dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oyun sektörüne yönelik destek açıklamasını çok önemli bulduklarını dile getiren Dinç, ''Bu destekle oyun sektörünün çok daha hızlı büyümesi, gençlerimiz için yeni istihdam alanları yaratılması, dünya çapında geliştireceğimiz kendi gelenek ve kültürümüzü yansıtan yerli oyunların artması söz konusu olacaktır'' diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.