Hava Durumu

TFF açıkladı! Süper Lig'de yeni dönem

Türkiye Futbol Federasyonu profesyonel liglerde verilen şampiyonluk kupalarında bu sezon köklü değişikliğe gitti.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2015 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2015 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TFF açıkladı! Süper Lig'de yeni dönem
TFF Yönetim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda Spor Toto Süper Lig,  PTT 1. Lig, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig'de şampiyon olan takımlara  verilen kupaların tasarımı tamamen yenilendi. Uzun bir çalışma dönemi sonrasında  ortaya çıkan yeni şampiyonluk kupalarının ana esin kaynağı Selçuklu Yıldızı oldu. 
 
 TFF'den yapılan açıklamada, yeni hazırlanan kupalarla ilgili şu  bilgiler verildi: 
 
 "Eşsiz geometrik şekli ile şık bir motif olarak asırlar boyu Türk  sanatının eserlerini süsleyen Selçuklu Yıldızı, iç içe iki kare geçmeden  (zencerek) oluşmaktadır. Orta Asya'dan günümüze kadar Türk kültürünün içerisinde  yer alan bu yıldızın anlamı 'bir ve beraber' olmaktır. Eski Türk devletleri,  zaman içerisinde kazandığı zaferlere atfen, Selçuklu Yıldızı'nı bayraklarında da  kullanmışlardır. 'Birlik-beraberlik' ve 'Zafer' unsurları, Selçuklu Yıldızı'nın  şampiyonluk kupalarına ilham vermesinde büyük rol oynadı.  Gök Medrese, Divriği  Ulu Cami ve Mevlana Türbesi'nin ardından Selçuklu Yıldızı, bundan böyle  şampiyonlara verilen kupalarda da yerini alacak." 
 
 Süleyman Seba sezonunda Spor Toto Süper Lig şampiyonuna verilecek  kupanın ağırlığı 10 kilo 300 gram olacak. Kupanın 9 kilo 300 gramı 925 ayar  gümüş, bin gramı ise 925 ayar gümüş üzeri altın kaplama olarak üretildi. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.