Hava Durumu

TFF, Bursaspor'u küme düşürdü!

Geçtiğimiz gün U-19 Akademi Ligi statüsünü açıklayan TFF, Bursaspor'u Elit A Ligi'nden Elit B Ligi'ne düşürdü. Bu karar Timsah'ın U-19 takımının Süper Lig'in değil TFF 1. Lig'deki ekiplerin U-19 takımları ile mücadele edeceği anlamına gelirken Bursaspor cephesi rekabet seviyesinin düştüğü için karara tepkili.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2020 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2020 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TFF, Bursaspor'u küme düşürdü!

HABER: SAMET ZİNCİROĞULLARI

2020-2021 sezonunda Akademi liglerinin pandemi sebebiyle oynanıp oynanmayacağı merak edilirken geçtiğimiz gün U-19 liglerinin statüsünü açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu Bursaspor U-19 Takımı'nı dolaylı yoldan küme düşürdü. Geçtiğimiz sezon Elit A Ligi'nde Süper Lig ekiplerinin U-19 takımları ile mücadele verip oyuncuların gelişimi açısından daha kaliteli ekiplerle karşılaşan Timsah, geçen sezon pandemi dolayısı ile yarıda kalan ligi son 3 sırada bitirmediği halde yeni açıklanan statüde Elit B Ligi'ne düşürüldü.

"TFF BİZE SORMADI"

Bursaspor U19 Takımı'nın pandemi dönemi gerekçe gösterilerek A Takım ile birlikte seyahat etmesinin daha güvenli olduğu gerekçe gösterilerek böyle bir karar alındığı öğrenildi. Ancak Timsah cephesi ise bu karara tepki gösterdi. Elit B Ligi'nin kalitesinin Bursaspor'un altında olduğunu ve bu kolay ligin oyuncu gelişimini olumsuz yönde etkileyeceğini belirten Bursaspor Gençlik Geliştirme Kurulu Üyesi Serhat Arı, "TFF böyle bir karar alırken bize sormadı. Altınordu'yu da bu sebeple küme düşürmüşler. Bu kararın oyuncu gelişimine sekte vuracağı kanaatindeyim" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.