Hava Durumu

THY şimdi de bununla çalkalanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Gezi Parkı eylemlerine katılan öğretmen ve idarecilerin listesini istemesinin ardından benzer bir skandal da THY de yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2013 08:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2013 08:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
THY şimdi de bununla çalkalanıyor

Radikal Gazetesinden Fatih Yağmur'un haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı'nın Gezi Parkı eylemlerine katılan öğretmen ve idarecilerin listesini istemesinin ardında benzer bir skandal da THY de yaşanıyor.

3 yılı aşkın süredir THY'nin iştiraklerinden olan yer hizmetleri şirketi TGS'de çalışan Umut Sayın ve Barış Bakay, Gezi Parkı eylemlerinden sonra Twitter 'da yaptıkları paylaşımlardan dolayı işten çıkarıldıklarını öne sürüyor.

Umut Sayın, Gezi Parkı eylemlerinde Twitter ve Facebook 'tan paylaşımlarda bulunduğunu belirterek, "Bu yüzden işten çıkarıldık. Bundan dolayı benim dışımda 1 arkadaşım daha işten çıkarıldı. Eğitimde olan 2 arkadaşımızın ise işe girişi durduruldu" diyor.

Umut Sayın, Gezi Parkı eylemlerine destek verenlerle ilgili bir iddia da daha bulunuyor:

"İçeriden arkadaşlarımdan edindiğim bilgilere göre bir liste oluşturulmuş ve işten çıkarmaların devamı geleceği belirtiliyor. Gezi Parkı eylemlerine katılan veya sosyal medya üzerinden destekleyen mesajlar yayınlayanları hedef alan bir işten çıkarılma olacağı söyleniyor. Arkadaşlarımız ve şeflerimizle iletişimimiz gayet iyi. Ama bize verilen iş akdinin feshinde "çalışmalarınızdan verim alınamaması, hizmetinizden istifade edilememesi sonucu yapmakla görevli olduğunuz ödevlerde aksaklık ve olumsuzluklara sebep olduğunuz, şirket menfaatlerini önemli ölçüde ihlal ettiğiniz ve iş arkadaşlarınızın da performanslarını aksi yönde etkilediğiniz tespit edilmiştir" yazılı. Dava açacağım."

TGS'de çalışan Barış Bakay da aynı gerekçelerle işten çıkarıldığını ileri sürüyor: "3 yıl 1 aydır TGS'de çalışıyorum. Sosyal medyada yaptığımız paylaşımlardan dolayı işten çıkarıldık. Ben ve Umut dışında 2 kişi daha mağdur edildi. Arkadaşımız İbrahim Taş, eğitimde idi. Eğitimi durduruldu ve asker dönüşü işe girişinin durdurulduğu bildirildi kendisine. Bizim iş akdimiz feshedildikten sonra çalıştığımız birimdeki yöneticiler, arkadaşlarımıza sosyal medyada paylaşımlarınıza dikkat edin uyarısında bulunmuş ve bizim bu yüzden işten çıkarıldığımızı ifade etmiş. Biz de bundan hareketle Gezi Parkı eylemleri nedeniyle işten çıkarıldığımızı düşünüyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.