Hava Durumu

THY'ye sürpriz iki atama

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu, İlker Aycı ve Arzu Akalın'ın Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmesine karar verildiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2014 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2014 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
THY'ye sürpriz iki atama

Buna göre Mehmet Nuri Yazıcı ve ve Prof. Dr. Cemal Şanlı'dan boşalan iki koltuğa Yatırım Destek Ajansı Başkanı İlker Aycı ve Avukat Arzu Akalın atandı. Akalın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da avukatları arasında yer alıyor.

THY'den yapılan açıklamada, söz konusu kararların bugün yapılan toplantıda alındığı, ayrıca halen yönetim kurulu üyesi olan Prof. Dr. Mecit EŞ’ in Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili olarak atanmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

İlker Aycı kimdir?

İlker Aycı, 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1995 yılında İngiltere'de Leeds Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde araştırmacı olarak bulunmuş, 1997 yılında ise Marmara Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programından mezun olmuştur.

İş hayatına 1994 yılında başlayan Aycı, 24 Ocak 2014'te Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) Başkanlığı görevine seçilmiştir.

ARZU AKALIN KİMDİR?

Arzu Akalın, 1991-1995 döneminde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini okul birincisi olarak tamamlamış ve ticaret hukukunun özellikle Sınai Haklar Hukuku alanında uzmanlaşmıştır.

Profesyonel iş hayatına 1997 yılında başlamış olan Akalın, 11 yıl özel bir şirkette marka ve patent hukuku alanlarında çalıştıktan sonra 2010 yılında kendi hukuk bürosunu kurmuştur.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.