Hava Durumu

TikTok çirkin ve fakir kullanıcı engeli ile şaşırttı

Yaklaşık 2 milyar indirme sayısına ulaşan TikTok, kullanıcılarını hayrete düşürecek bir karar aldı. Ortaya çıkan bilgilere göre, sosyal medya uygulaması bazı kullanıcıların videolarını engelleyecek. Buradaki kıstaslar ise olayın şaşırtıcılığını katlıyor. TikTok çirkin ve fakir kullanıcı engeli için ortaya çıkan belgeler durumu açıklıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2020 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2020 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TikTok çirkin ve fakir kullanıcı engeli ile şaşırttı

TikTok çirkin ve fakir kullanıcı engeli için açıklama yaptı

Popüler sosyal medya platformu, paylaşımları denetleyen yetkililere tepki toplayacak bir talimat verdi. TikTok çirkin ve fakir kullanıcı olarak tanımladığı kişilerin videolarının platformda yer almaması gerektiğini söyledi. Bu tanımı da; çirkin yüz görünüşü, çok fazla kırışıklık, göz bozuklukları, bariz göbek benzeri nedenlerle açıkladı.

Fakir kullanıcı için tanımı ise; çekim ortamının perişan olması, gecekondu mahalleleri, harap konutlar, eski ve itibarsız süslemeler şeklinde belirtti.

Bu dışlayıcı tutumun şu ana kadar ne derecede uygulandığı bilinmiyor. Fakat The Intercept tarafından ortaya çıkarılan belgeler, durumun doğruluğunu kanıtlıyor.

Bu politika için sebep olarak kullanıcı güvenliği öne sürüldü

Bu konu üzerine Intercept'e konuşan TikTok sözcüsü Gartner, bu uygulamanın aslında o kullanıcıları siber zorbalıktan korumak için yapıldığını açıkladı. Ancak bu politikanın kısa bir süre yürütüldüğünü fakat şimdi böyle bir şeyin olmadığını söyledi.

Şirket aynı zamanda siyasi söylemler için de uyguladığı sansür ile gündeme gelmişti. Bunun için de Gartner yine kullanıcıların güvenliğini öne sürmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.