Hava Durumu

TikTok fenomeninin külleri, 'hayalet evlilik' için çalındı

Çin'de bir TikTok fenomeni, geçirdiği depresyon nedeniyle canlı yayın sırasında pestisit içerek yaşamına son verdi. Ölümünün ardından yakılan kadının külleri, cenaze evi çalışanı tarafından 'hayalet evlilik' yapması için satıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2021 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2021 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TikTok fenomeninin külleri, 'hayalet evlilik' için çalındı

'Luoxiaomaomaozi' ismiyle bilinen TikTok fenomeni, bir sosyal medya platformunda canlı yayın sırasında pestisit içerek yaşamını yitirdi.

Fenomenin intihar düşüncelerine sahip olduğu ve bazı kullanıcıların da onu intihar etmesi için teşvik ettiği iddia edildi. Kadının hastaneye kaldırıldığı, ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı da belirtildi.

GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN

İntihar eden fenomenin son videosunda depresyonundan bahsettiği öğrenildi. Vefatının ardından ise oldukça ilginç bir olay yaşandı. Kadının külleri, bulunduğu cenaze evinde bir çalışan tarafından çalındı.

Çalışanın, külleri başkalarına 'hayalet evlilik' için sattığı ifade edildi. Planı yaptığı öğrenilen 3 şahıs, kısa sürede polisler tarafından yakalandı.

Hayalet evlilikler, Çin'de bir gelenek olarak görülüyor. Dünyadan ayrılan ruhların, çocuklarınn refahını korumak için evlenmesini gerektiğine inanılıyor.

3000 yıllık bu gelenek, genelde ölmüş çocuklarnına bir partner bulmak isteyen aileler tarafından yapılıyor. Hatta son zamanlarda sanal marketlerde 'hayalet çöpçatanlar' bile satılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.