Hava Durumu

TikTok yasağı duyuruldu!

Son zamanların en popüler uygulaması TikTok yasaklandı. Çin'in merkezli bir uygulama olan TikTok, ABD tarafından tehdit olarak görüldü. Donanma mensubu askerler için TikTok yasağı resmen duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2019 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2019 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TikTok yasağı duyuruldu!

ABD donanması için TikTok yasağı duyuruldu

Donanmaya mensup kişilere devlet tarafından verilen telefonlara TikTok uygulaması yüklenmesi halinde, bu telefonların özel verilere erişimi engellenecek. Yasaklamanın ardından yayınlanan bültende "potansiyel ve potansiyel olabilecek tehlikelerden dolayı" uygulamanın yasaklandığından bahsedildi.

ABD donanmasına göre TikTok uygulamasının telefonlarda yüklü bulunması kişisel verilerin çalınması için bir risk oluşturuyor. Daha önce de benzer şekilde askerlerin telefonlarına bazı uygulamaların yüklünmesi yasaklanmıştı.

Çin ve ABD arasında uzun süredir yaşanan gerilimlerin ardından böyle bir kararın alınması şaşırtıcı değil. Zira ABD, Çinli şirket Huawei için de bilgi sızdırma iddiasında bulunmuştu. Bu iddianın ardından da uzun soluklu bir yasaklama ile Huawei'nin ABD'li şirketler ile anlaşma yapmasını zorlaştırmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.