Hava Durumu

TikTok yüz binlerce videoyu platformdan kaldırdı

TikTok için en hızlı dönemlerini yaşıyor diyebiliriz. Gerek hakkında verilen kısıtlama ve yasaklanma kararları olsun gerek ABD'de Oracle'a satılacak olması olsun, gerçekten de gündemden bir türlü düşmüyor. TikTok dünya çapındaki popülerliğinin yanında aldığı kararlar ile de dikkat çekiyor. TikTok yüz binlerce videoyu sildi ve binlerce hesabı da devre dışı bıraktı peki neden?

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2020 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2020 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TikTok yüz binlerce videoyu platformdan kaldırdı

TikTok yüz binlerce videoyu sildi, bunun ardında ne var?

Popüler sosyal medya ağlarına her ay milyonlarca içerik yükleniyor. Hal böyle olunca içlerinde bazıları tehlikeli, hedef gösteren ya da şiddet içerenler yer alabiliyor. Şirketler bu paylaşımların önüne geçmek için adım atsa da yine de eksik kalabiliyor. Bu sebeple TikTok da arada sırada rutin bir temizlik yapıyor. TikTok'un yakın zaman içinde yaptığı bu temizliğin sebebi ise nefret söylemi.

TikTok yıl başından bu yana nefret söylemi kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle yalnızca ABD'de 380 binden fazla videoyu ve 64 bini aşkın yorumu kaldırdığını söylüyor. TikTok ayrıca platformun politikanın bir parçası olarak bin 300'den fazla kullanıcının hesabını tamamen kaldırdı.

TikTok bu ocak ayında güncellediği topluluk kurallarına ilk kez nefret söylemi ibaresini getirmişti. Platform elbette yüzde 100 bütün nefret söylemi içeren paylaşımları kaldırmadıklarını yalnızca büyük oranda temizlediklerini aktarıyor. TikTok aynı zamanda bu yılın başlarında İçerik Danışma Konseyi kurdu. Popüler sosyal medya platformu her şeyin yanında ''şeffaflık merkezi'' de açmayı planlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.