Hava Durumu

Tim Cook'un net serveti dudak uçuklattı!

Apple'ın başında bulunan Tim Cook, net serveti ile birçok kişinin ağzını açık bıraktı. Dünyanın en zengin 500 kişisi listesinde yer almayan Cook, yine de oldukça büyük bir ekonomik güce sahip.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2020 23:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2020 23:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tim Cook'un net serveti dudak uçuklattı!

Tim Cook net serveti ile hayır işleyecek

Ekonomik güç konusunda Bill Gates ve Jeff Bezos kadar güçlü olmayan Tim Cook, bu yıl 100 milyon dolar daha ödeme alacak. Bloomberg'ün ilgili haberine göre Cook'un net serveti 1 milyar doları aştı.

Apple'ın hisseleri 560.000 birim daha arttı. Bu artış, 59 yaşındaki iş insanının dokuzuncu ödemesini almasını sağlayacak. Deneyimli yönetici, parasının büyük bir kısmını hayır kurumlarına bağışlayacağını ve hayırseverlik projelerine destek vereceğini söyledi.

Steve Jobs 2011 yılında hayatı kaybettiğinde Apple'ın değeri yaklaşık 350 milyar dolardı. Cook, Apple'ın değerini oldukça artırdı. Her geçen yıl daha fazla kazanç elde eden Apple, Cook'a da kazandırdı ve onun net servetini eş zamanlı olarak yükseltti.

Apple'ı yaklaşık 10 yıldır yöneten ABD'li iş insanı, şirketi adına çok kritik bir karar vermeye hazırlanıyor. Zira kendisinin Apple ile imzaladığı sözleşme yakında geçerliliğini yitirecek.

Apple'a yakın olan birçok haber kaynağı Cook'un Apple ile yola devam edeceğini söylüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.