Hava Durumu

Timsah Arena göz kamaştıracak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir yıl içinde Bursaspor'un yeni stadına kavuşacağı müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2012 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2012 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah Arena göz kamaştıracak

Altepe, katıldığı yerel bir televizyon kanalının programında, Bursa ve Bursaspor hakkında A'dan Z'ye her konuya açıklık getirdi. "Dünya şehri olmak istiyorsak, her ülkede adımızın geçmesini istiyorsak buna uygun çalışmaların yapılması lazım" diyen Altepe, Bursa için Timsah Arena'nın büyük bir eser olacağının altını çizdi. Altepe, "Bu stadyumda sadece 15 günde bir futbol müsabakaları olmayacak. Stadın etrafında alışveriş mekanları, kafeler, restoranlar olacak. İnsanların girip çıkacağı bir merkez haline gelecek. 45 bin metrekarelik alana sahip yeni belediye binasının 4 katı ve UEFA kriterlerine en uygun dünya standartlarında bir stada sahip olacağız. Taraftardan tutun da dünyanın her yerindeki stadyum mimarlarına kadar bu stadyum için proje fikri alındı. Türkiye’de ilk defa Berlin Olimpiyat Stadı gibi çatı inşa edilecek. Bizim avantajımız Avrupa'daki tecrübelerden istifade ediyoruz. Sonradan yapmaktansa şimdi yapıyoruz. Avrupa'da böyle bir stadın maliyeti 4 katına inşa ediliyor" dedi.

"PARA VERİP GEZİLECEK BİR STADIMIZ OLACAK"
Timsah Arena Stadyumu'nun projesinde dünyanın her stadyumunu görmüş olan taraftarların da fikirlerinden istifade ettiklerini belirten Altepe, "Taraftarımız ayrı olmak istemiyor. 72 locayı stadın en üst katında olacak şekilde projelendirdik. Diğer statlardaki gibi taraftarı ikiye bölünmüş bir görüntü olmayacak. Stadın 84 kapısından 45 bin kişi en fazla 7-8 dakikada çıkmış olacak. Stattan çok bir kültür merkezi olacak. Stadın her yerinden sahayı herkes görecek. Stadın altında bin 560 araç ve 250 otobüslük otoparkı var. Yapılacak ulaşım yolları ile misafir takım ile ev sahibi takım hiç bir şekilde karşı karşıya gelmeyecek. Artık son tribünün de inşaatına başladık. Biz sadece futbol oynanan bir mekan olarak değil, Avrupa'daki gibi para verip gezilecek bir merkez haline getireceğiz. Dünyanın her yerinde bu şekilde işliyor. Bursaspor, maçların haricinde buralardan da gelir elde edecek. Bu stada gelenler ne kadar önemli, ne kadar güçlü ve marka değeri olan bir şehirde olduklarını görecekler. Bu tesisleri gören futbolcu bile burada oynamak için gelmek isteyecek. Bursa, 3 milyona yakın nüfusu olan ve üreten bir şehir, onun için Bursaspor'a da yakışan budur. Takımımızın daha güçlü ve Avrupa'da oynayan bir takım olmasını arzuluyoruz" diye konuştu.

"BİR YILA KADAR TİMSAH ARENA'DA OYNAYACAĞIZ"

Gece gündüz durmadan çalıştıklarını belirten Altepe, en kısa zamanda arzulanan stada kavuşmak istediklerini söyledi. Çatı ihalesinin bittiğini ve firmanın üretime başladığı müjdesini veren Altepe, "Bizim yaptığımız çalışmalar sadece stadyumda değil. Bunun haricinde belediye binası, teleferik, yüzme havuzları ve buna benzer hizmetlere imza atıyoruz. Bunlar bize maddi açıdan geri dönüşü olmayan projeler. Dünya şehri olmak istiyorsak buna uygun çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bir yıla kadar herşeyi ile stadyumu açmayı hedefliyoruz. Bu stat ile birlikte Bursaspor sevgisi ve ilgisi artacaktır. Çevre illerden de sporsever gelecek. Bursaspor da belli bir seviyeye gelmiş olacak. Böyle projelerin altından biranda her il kalkamaz. Bu yapılarımız ile Türkiye'ye katkımız olacak. Türkiye Avrupa çapında organisazyonlara talip ise bunun gibi projelere güveniyor. Bunlar Türkiye'nin ne kadar geliştiğini gösteren projeler. 10 yıl önce böyle bir proje hayal bile edilemezken, şimdi ise hepsini birer birer gerçekleştiriyoruz. Hükümet 50 milyon yardım yaptı. Bununla birlikte herkesin buraya katkı koyması gerekiyor. Bursalılar, stadın bir koltuğunda, bir kapısında isimlerinin olmasını istemeli ve destek olmalıdır" diye konuştu.

"KİM ELEŞTİRMEK İSTERSE ELEŞTİRSİN BİZ İŞİMİZİ YAPIYORUZ"

Dev eserlere imza attıklarının altını çizen Altepe, şu anda Bursa'da yüz tane spor tesisi inşaatı olduğunu söyledi. Her boş alana ve dolu olan yerleri ise boşaltarak spor tesisi yaptıklarını belirten Altepe, "Stadın çevresi kültür park olarak kullanılacak. Topladığınız zaman 1 milyon metrekare alana sahip bir park ve stat Avrupa'da bile yok. Bizi eleştirenler buraya gelikten sonra bizi anlayacaklar. Biz burada baştan savma bir iş yapmıyoruz. İnşallah kurum ve kuruluşlarımız ile bir olup bu stadı bitirmek istiyoruz. Bunlar Bursa için, Bursaspor için yapılan çalışmalar. Amaç Bursa'yı ve Bursaspor'u daha çok sevdirmektir. Barcelona sadece takımı ile marka, biz de takımımız ile tanınsak zarar mı ederiz? Biz yapacaklarımızı yapalım, ister eleştirsinler, isterse desteklesinler. Biz işimizi yapıyoruz. İstanbul'dan sonra en büyük birikimli şehir Bursa, buna yakışan eserler bırakalım. Bu kadar yatırımdan sonra bunun karşılığını almak da önemli. Bursaspor şampiyon olursa Bursa şamyon olur" şeklinde konuştu.

"ULUDAĞ TAKIMLARIN KAMP MERKEZİ OLACAK"

Bursa'yı bir an önce ön plana çıkarmak istediğini ifade eden Altepe, 10 sene önceki Bursa ile şimdiki Bursa'ya bakıldığında ne kadar mesafe alındığının ortada olduğunu söyledi. "Bizler oturduğumuz koltuğun keyfini çıkarmayı da biliriz" diyen Altepe şunları söyledi:
"Biz de, 'Treni ulaştırma yapsın, stadı ve spor salonlarını bakanlık yapsın' diyebiliriz. Ama yapmıyoruz. Çünkü Bursa'yı bir an önce ön plana çıkartalım istiyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri 'Her şeyi bize devredin, bir an önce müdahale edelim' diyoruz. Çünkü okullar da, hastaneler de bizim. Öğrecilerimiz en iyi şekilde eğitim alsınlar, hükümetten ödenek beklenmesin. Yerel yönetim yapsın, ödenek arkasından gelsin. Bursa'nın değerini bizden daha iyi bilen olmaz. Bursa Avrupa'da olduğu sürece, Avpupa bizi konuşacaktır. Bursa'daki gibi büyük icraat zenginliği hiç bir yerde yok. Bu artık herkes tarafından fark edilmeye başladı. Eskiden takımlar Uludağ'da kamp yapardı. Ama şu anda yapmıyorlar. Çünkü tesislerimiz yeterli değil ve gelişmedi. Ama bunların yapımı için faliyete geçeceğiz. Önümüz açıldıkça bunları hızlı birşekilde yerine getirecegiz. Türkiye ve Avrupa takımları burada kamp yapmak isteyecek. Şu anda su sporlarında da ön plana çıkıyoruz. Dünyanın en güzel tesisleri şu an bizde. İlk defa belediye olarak su kayağı tesisi kurduk. Şehrin değerlerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. İnsanların buraları gezmek isteyeceği bir yer olmasını istiyoruz. En önemli gelir spor turizmi, yılda 250 milyar dolar geliri var. Bunun yüzde 10'unu alsak yeter. Mihraplı bölgesinde uluslararası kano yarışlarının yapılacağı bir alan oldu. Dünyü şampiyonalarının yapılacağı yatırımlar yapıyoruz. Biz Bursa olarak kendi değerlerimize sahip çıkalım, bundan herkes kazanacaktır. Her geçen gün Bursa'yı seven ve Bursaspor'u seven sayısını arttırmamız lazım" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.