Hava Durumu

Timsah Arena'nın Enerjisi ‘Yerinde’

Timsah Arena Stadı’nın enerji ihtiyacını karşılayacak elektrik hattı yer altından döşeniyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2012 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2012 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah Arena'nın Enerjisi ‘Yerinde’

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Timsah Arena Stadı’nın elektrik hattını döşemeye başladı. Beşevler Trafo Merkezi'nden başlayan hat yer altından stada kadar döşenecek. Yıldırım Caddesi üzerinden Dikkaldırım Mahallesi’ndeki dev stadyuma kadar döşenecek hatla modern stadın enerji ihtiyacı da karşılanacak.
UEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mesut Efe, hat çalışmalarını yerinde inceledi. Beşevler Trafo Merkezi'nde yeni yapılacak hattın stadın elektrik ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Efe, “10 megavatlık gücü taşıyacak şekilde kabloları yer altına yerleştiriyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarla mevcut olan direklerdeki elektrik hatları da yer altına alınıyor. İkinci devre kablomuzu çekiyoruz. Stadyumun ihtiyacı olan kablo çalışmaları en kısa sürede bitecek. Daha kaliteli ve kesintisiz bir enerji ağı kuracağız” dedi.
Timsah Arena Stadı’nın Bursa için çok önemli olduğuna dikkat çeken Efe, şu anda gelecekte Bursa için çok önemli noktada olan Arena Stadı’nın enerji ihtiyacını karşılamaya çalışacağız. Her hafta sonu insanların uğrak yeri olacak statta enerji sıkıntısı olmaması için bu hat önem arz ediyor. Ayrıca elektrik kesintisi yaşanmaması için stadda dağıtım merkezi de kuracağız” dedi.
Efe, 5,3 kilometrelik hattın eylül ayına kadar bitirilmesinin planlandığını da sözlerine ekledi.

TİMSAH ARENA
Velodromda 68x105 metre saha alanı, 283x212 metre kabuk ölçüleri bulunan 3 kat, 2 bodrum katı ve 1 platform katı olmak üzere toplamda 6 kat olarak yaklaşık 179 bin 611 metrekare betonarme inşaat alanı içeren Bursa Büyükşehir Stadyumu 8 bloktan oluşuyor. 45 bir seyirci kapasiteli stadyumda 207 engelli koltuğu buluyor. Kapalı otopark 652 araç ve 2 otobüse hizmet verirken, daha sonraki ihalede planlanan çevre tanzimi ile beraber açık alan dahil olmak üzere toplam bin 562 araç ve 256 otobüse hizmet verecek 96 bin 151 metrekare otopark alanı oluşturulacak. Dünyada takımın simgesiyle projelendirilen ve ender stadyumlardan biri olan Büyükşehir Stadyumunun çatısı Bursaspor’un simgesi olan ‘timsah’ görümünde olacak. Toplam 4 bin 484 metrekare alana sahip 72 adet locanın bulunacağı stadyumda 60 adet turnike ve 84 adet stad giriş kapısı yer alacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.