Hava Durumu

Timsah Arena'yı kısa süre içinde hizmete açacağız

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve projesi dünyanın en iyileri arasında gösterilen 45 bin kişilik Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda hummalı çalışmalar devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2014 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2014 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah Arena'yı kısa süre içinde hizmete açacağız

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, stadyum inşaatında devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Altepe, Bursa’nın, stadyum için heyecan duyduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi Stadyumu, Bursa’nın en önemli anıtsal yapılarından biri. Yeni stadyum inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Özellikli stadyumun en özellikli bölümü olan çatısında çalışmalar özenle devam ediyor” dedi.

Başkan Altepe, çatı inşaatı kapsamında alt basınç halkaları ve üst basınç halkalarının montajlarının başladığını söyleyerek, “Üst basınç halkalarının montajının 25 gün içinde tamamlanmasının ardından atkılarla birlikte giydirme işlemleri ve kaplamalar da başlamış olacak, sonra da diğer teflon çatıyla ilgili imalatlar başlayacak. Çatı, yavaş yavaş ete kemiğe bürünmüş olacak” diye konuştu.

SANAT ESERİ

Başkan Altepe, stadyumun dünyanın en özellikli yapılarından biri olduğunu vurgulayarak, “Statik açıdan da, stadyum inşaatları açısından da Türkiye’de ilk uygulanan bir sistem bu. Alman mühendisliğinin geliştirdiği bu son sistemler, artık Bursa’daki yeni stadyumumuzla birlikte Türkiye’de de ilk defa uygulanmış oluyor. Sonucunda da çok güzel bir sanat eseri ortaya konuyor. Önümüzdeki günlerde bu montajlar yapıldıkça ne kadar ihtişamlı bir yapının olduğu açıkça ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.

Estetik bir görünüme sahip olan 8 bin ton ağırlığındaki çatının insanları da hayran bırakacak nitelikte olduğunu belirten Başkan Altepe, “Özellikli çatı, hem Bursa’ya hem stadyuma yakışmış olacak. Bir an önce çatıyı tamamlamayı hedefliyor ve en kısa zamanda da stadyumu bitirip hizmete açmak için büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

OTURMA SİSTEMLERİ İHALE SÜRECİNDE

Başkan Altepe, stadyum için düşünülen koltuk numunelerini de inceleyerek, bir yandan inşaat çalışmaları hızla sürerken, aynı zamanda oturma sistemleriyle ilgili ihalelerin de yapıldığını söyledi. Altepe, oturma sistemleriyle ilgili değişik teklif ve önerilerin incelendiğini anlatarak, “Hem normal seyirci koltukları hem de 1. ve 2. kalite VIP koltuklarını inceliyoruz. Yeni stadyuma uygun modern ve kaliteli koltukları belirlemeye çalışıyoruz. Mevcut statla karşılaştırılmayacak şekilde kaliteli koltuklarla donatılacak 45 bin kişilik bu stadyum. İhaleyle ilgili son işlemler yapılıyor” dedi. Altepe, ihalenin bitmesiyle koltuk üretiminin başlayıp, sonra da montajların yapılacağını sözlerine ekledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.