Hava Durumu

Timsah, Bursa'da kayıp!

Spor Toto 1. Lig'in 28. haftasında Bursaspor evinde konuk ettiği İzmir ekibi Altay'a 3-1 mağlup olarak, Play-Off yarışında kritik bir kayıp yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2021 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah, Bursa'da kayıp!

HABER | Coşkun SAİTOĞLU

Spor Toto 1. Lig'in 28. haftasında Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayan mücadelede İzmir ekibi Altay'ı konuk eden Bursaspor, rakibine 3-1 mağlup olarak, Play-Off'a kalma yolunda çok önemli bir kayıp yaşadı. Timsah'ın bu kayıpla birlikte lig 6.'sı İstanbulspor ile arasındaki fark 8 puanda kaldı.

Mücadeleye galibiyet parolasıyla çıkan iki takımda maçın ilk dakikalarında rakip kalelerde gol arayışını sürdürdü. Maçın 12. dakikasında Altay'ın tecrübeli golcüsü Marco Paixao takımıı 1-0 öne geçiren golü kaydetti. İlk yarının son dakikalarına kadar beraberlik golünü arayan Yeşil Beyazlılar soyunma odasına sahadan 1-0'lık mağlubiyetle gitti.

ALTAY GEÇİT VERMEDİ

Mücadelenin ikinci yarısına beraberlik golünü bulup, sahadan galibiyetle ayrılmak için çıkan Bursaspor, Altay kalesinde gol arayışlarını sürdürürken, kendi ceza sahasında yaşadığı bir konsantrasyon kaybı sonucunda kalesinde 2. golü gördü. Altay'ı 2-0 öne geçiren gol 51. dakikada Erhan Çelenk kaydetti.

Mücadelenin 90+4. dakikasında Batuhan Kör ile skoru 2-1'e getiren Bursaspor'a Altay'ın cevabı gecikmedi. Altay santra vuruşunun ardından yaptığı ilk atakta Bursaspor ceza sahasına tehlikeli geldi ve ortaya çevrilen topu Aykut Akgün kendi kalesine gönderdi. Altay bu golle skoru 3-1'e getirdi.

Karşılaşmanın geriye kalan dakikalarında Altay kalesinde gol arayışını sürdüren Timsah, skor üretmeyi başaramayınca sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve Play-Off potasına girme yolunda çok önemli bir şansı kaybetmiş oldu.

İŞTE MÜCADELEDEN TÜM KARELER...

Bu sonuçla birlikte 28. hafta sonunda Bursaspor, ligde 12. mağlubiyetini yaşarken 40 puanla 9. sırada kaldı. Altay ise ligdeki 17. galibiyetini alırken puanını 53'e yükseltti ve ligde 3. sıraya yükseldi.

Ligde 29. hafta mücadelesinde Bursaspor 11 Nisan'da deplasmanda Bereket Sigorta Ümraniyespor'a konuk olurken, Altay ise kendi evinde Beypiliç Boluspor'u konuk edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.