Hava Durumu

Timsah'ın menemen avı!

Yeşil Beyazlılar TFF 1. Lig'in 33. haftasında sahasında Ekol Göz Menemenspor'u ağırlayacak. Süper Lig iddiasını koruyan Bursa temsilcisi, kazanması halinde son haftaya büyük avantajla girecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2020 08:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2020 08:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Timsah'ın menemen avı!

TFF 1. Lig'de kader haftalarına giri-lirken, Bursaspor normal sezonda sahasındaki son maçına çıkıyor. Spor Toto Süper Lig'e direkt olarak yükselmek için ilk iki sırada sezonu tamamlamayı hedefleyen Yeşil Beyazlılar, bugün Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda Ekol Göz Menemenspor'u ağırlayacak. Saat 17.30'da başlayacak mücadelede Bahattin Şimşek düdük çalacak. Şimşek'in yardımcılıklarını Kamil Çetin ve Bilal Gölen yapacak. Koronavirüs sebebiyle bu karşılaşmada yine taraftarlar yer alamayacak.

BÜYÜK ÇEKİŞME SÜRÜYOR

Süper Lig için 6 ekip iddiasını korurken, bu hafta oynanacak maçlar sıralamaya da doğrudan etki edecek. Hatayspor, 60 puan ile lider girdiği haftada küme düşen Adanaspor'u deplasmanda yendiği takdirde şampiyonluğunu ilan edecek. 56 puanlı BB Erzurumspor ise 51 puanlı 7. sıradaki Altay'a konuk olacak. 55'er puanla Adana Demirspor ve Bursaspor sıralanırken, Adana ekibi, Ümraniyespor deplasmanına çıkacak. Ayrıca 54 puanlı Akhisarspor, Boluspor deplasmanında, 53 puanlı Fatih Karagümrük de Keçiörengücü deplasmanında boy gösterecek. Tüm maçlar saat 17.30'da başlayacak.

İç sahada çok farklı!

Bursaspor bu sezon iç sahada etkili bir görüntü çiziyor. Ligin evinde en başarılı üçüncü ekibi olan Bursa temsilcisi, sahasındaki 16 maçta 34 puan topladı. Evinde son 6 maçtır kaybetmeyen Yeşil Beyazlılar, aynı zamanda son üç maçtan da kalesini gole kapatarak galibiyetle ayrıldı. Ekol Göz Menemenspor ise deplasmandaki 16 maçında 22 puan topladı. İzmir temsilcisi, dış sahadaki son 8 maçında yalnızca bir galibiyet alırken, 5 kez de mağlup oldu. Ligin ilk yarısında iki takım arasında İzmir'de oynanan maçı ise Menemenspor 2-1 kazandı.

Tek hedef 3 puan

Bursa'da büyük Bursaspor camiası tamamen Ekol Göz Menemenspor maçı için ke-netlendi. Kazanarak Süper Lig iddiasını son haftaya taşımak isteyen Yeşil Beyazlılar, normal sezonu Hatayspor deplasmanın-da kapatacak. İrfan Buz yönetiminde çıktığı 3 maçta da tek gollü galibiyetler elde ederek, 9 puanı hanesine yazdıran Timsah, aynı zamanda bu serisini de sürdürme peşinde. Puan kaybına tahammülü olmayan Bursaspor, bu maçı kazanması ha-linde ikincilik şansını kuvvet- lendirerek, aynı zamanda Play-Off'u da garantileyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.